Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 8-as táblagép a Delltől

Tablet

Windows 8-as táblagép a Delltől

Járt már nálunk tesztelésre olyan táblagép, amin Windows 8 futott, de igazából az még félig-meddig PC volt. Most viszont itt egy igazi táblagép, next-gen Windows szívvel.

Nyílvánosságra került a Dell táblagépe, melyen Windows 8 fut, és bár nem ARM chipes a kicsike, úgy néz ki, hogy az Intel Clover Trail Atom Dual Core processzor is megfelel neki, ugyanis ez adja a számítási sebességét az eszköznek. Mindemellett nem szabad elmenni amellett se, hogy 2 GB DDR2 memória is segít a gépnek, melnyek órajele 800 MHz, tárhelyből pedig akár egy 128 GB-os SSD-t is választhatunk bele. A mindössze 740 grammos 10.1-es készülék egyéb specifikációi a következőek:

– A képernyő kapacitív, stylus-szal kiegészíthető és felbontása a ma oly divatos 1366×768 pixel

– van benne WiFi, Bluetooth és mobil szélessáv, vagyis SIM kártya is tehető bele, ebben az esetben 3G-n tudunk szörfözni az interneten

– 8 megapixeles az elsődleges, vagyis hátlapi kamerája, míg az előlapi kamerája 2 megapixeles.

– akkumulátora 2 vagy 4 cellás lehet, ez a Delltől megszokott egyénreszabástól és a pénztárcánktól is függ. A 2 cellával nagyjából 6-8 órát nyüstölhetjük a gépet, a 4 cellával pedig 12 órán át bírja.

– súlya aszerint változik, hogy választunk-e hozzá biztonsági rendszert vagy sem, ha nem, akkor mindössze 710 grammot nyom, ha igen, akkor 740-et, vagyis közel ¾-ed kilogrammot. Utóbbi esetében olyan biztonsági rendszerek kerülnek a táblagépbe, mint a lock slot, az ujjlenyomat-leolvasó vagy például a Bit Locker. A Dell Data Protection Essentials csak a jövő év elején kerül elérhetővé.

A Dell Latitude 10 meglehetősen hasonlít a már ismert Latittude ST-hez, de azon még csak Windows 7 fut. Másrészt nem tudni sem a megjelenést, sem az árakat, mert hogy az összeállítástól és felszereltségtől is függ, vagyis aki beéri kevesebb tárhellyel, annak nem kell megvenni a 128-as SSD-t, vagy ha biztos benne, hogy nem kerül rossz kezekbe a tablet, akkor a biztonsági rendszerrel is sokat lehet spórolni.  A címképen pedig a Win7-es Dell Latitude ST látható.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés