Connect with us

Hirdetés

technokrata

CES 2012: Eldurrantotta a Samsung a rakétáit

Laptop

CES 2012: Eldurrantotta a Samsung a rakétáit

A Samsung új csúcskategóriás okos eszközei vezeték nélkül kommunikálnak egymással.

A Samsung a Consumer Electronics Show-n mutatta be új felső- és csúcskategóriás notebookjait és monitorjait, amelyek nemcsak teljesítmény, hanem a dizájn, illetve a hordozhatóság területén  kiemelkedőek. A készülékek illeszkednek a Samsung Smart megoldásaihoz, hiszen akár kábel nélkül is kommunikálnak más eszközökkel. http://www.samsungces.com

Monitorok

A legjobb képminőség elérése érdekében az új 9-es sorozatú monitor a Samsung Natural Color Expert technológiáját használja, így a színek és tónusok élénkebbek, és a több mint egy milliárd szín még valósághűbben jelenik meg a kijelzőn. A csúcsminőséget garantálja, hogy minden egyes képernyő kalibrálását a Samsung szakemberei maguk végzik el a gyártás utolsó szakaszában.

A 9-es sorozatú monitor a Samsung egyedülálló Plane Line Switching (PLS) paneljére épül, amely kiváló képminőség mellett széles betekintési szöget nyújt. A modell kijelzője Quad HD (2560×1440) felbontású, ráadásul a keret nélküli üveg kijelző a fényt sem veri vissza.

A monitor stílusos alumínium talpába került valamennyi kimenet és bemenet: a DisplayPort, a Dual Link-DVI, az USB és a HDMI csatlakozók, valamint a beépített 7 wattos sztereo hangszórók is. Az újdonság a Mobile High Definition Link (MHL) kompatibilis eszközökkel (okostelefonokkal, tabletekkel) is együttműködik.

A HD monitorként és vezeték nélküli dokkolóként is használható második generációs, 7-es sorozatú Smart Station (CB750) 24 és 27 colos változatban került bemutatásra.  A továbbfejlesztett készülék kábel nélkül is csatlakoztathatót notebookokhoz, videolejátszókhoz és egyéb perifériákhoz illetve MHL kapcsolaton keresztül telefonokhoz is. A monitor másfél méter távolságból is képes megtalálni bármilyen vezeték nélküli USB adapterrel rendelkező laptopot. Újdonsága a Mobile Control funkció, amelynek használatával a 7-es sorozatú Smart Station kezelőfelületén egy hagyományos egérrel és egy billentyűzettel egyszerűen irányítható a modellhez csatlakoztatott táblagép vagy okostelefon, sőt akár az sms-eket is megválaszolhatjuk

Az új, 7-es sorozatú HDTV monitor 24 és 27 colos (TB750) kijelzővel lesz elérhető, a modellben a beépített TV tuner található. Az Intel Wireless Display (WiDi) technológiája révén aPC-nkre letöltött Intel® WiDi alkalmazással kábel nélkül is nézhetünk video tartalmakat a monitorunkon.. A TB750-enkét HDMI és egy VGA kimenet található. A Samsung Smart Hub funkciója révén pedig a felhasználók számtalan letölthető alkalmazás, játék vagy akár a Hulu Plus és a Netflix tartalmai közül is válogathatnak, ahol a szolgáltatás elérhetőt. Az integrált kép a képben (PiP) kijelzőnek köszönhetően a felhasználók TV-nézés közben is kényelmesen folytathatják munkájukat.

A 7-es és 9-es sorozatú monitorok Mobile High Definition Link (MHL) technológiája teljesebb mobil élményt nyújt az androidos MHL-kompatibilis okostelefonokkal összekapcsolva: a telefonnal felvett képek videók, vagy éppen a játékok teljesebb élményt nyújtanak a nagyobb kijelzőn.

Notebook

A 9-es sorozatú notebookok következő generációjának nagyobbik modellje a világ legvékonyabb házában 15 hüvelykes méretű kijelzővel érkezik. Az új készülék mindössze 14,9 mm vékony és csak 1,59 kg, míg a 13 hüvelykes verzió még ennél is karcsúbb: vastagsága csupán 12,9 mm, tömege pedig 1,16 kg.

Az új 9-es sorozatú notebook homokfúvott felülete ellenáll az ujjlenyomatoknak, teljesítményét pedig a második generációs Intel® Core™ i5/i7 processzor, a 4GB/8GB memória és a 128GB/256GB kapacitású SSD biztosítja. A Samsung új technológiájának köszönhetően az új notebook 9,8 másodperc alatt bootol be, alvó állapotból pedig 1,4 másodperc elteltével indul el.. Emellett hosszú, 10 órás akkumulátoros üzemidővel rendelkezik. A 180 százalékkal fényesebb HD+ SuperBright Plus kijelző nem tükrözi vissza a fényt, a készülék automatikus fényérzékelőjéből és hátsó-megvilágítású billetyűzetéből adódóan kiválóan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz is.

  A 13 és 14 hüvelykes változatban kapható 5-ös sorozatú ULTRABOOK teljesítményét az Intel® Core™ i5-2467M processzora, a 8GB-ig bővíthető memória, a Diskeeper ExpressCache™ rendszer, valamint az AMD Radeon™ HD grafikus kártyája* biztosítja, a 14 hüvelykes modell pedig akár 1TB-nyi tárolóhellyel is kapható. Ennélfogva az 5-ös sorozatú ULTRABOOK bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és mindössze 2 másodpercre van szüksége az alvó módból való „feléledésre”.

A notebook teljesítményét tovább növeli a hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátor, amely egyetlen töltéssel akár 6,4 óráig is képes üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológia révén 1500 újratöltést követően (3 éven belül) is képes megőrizni az akkumulátor eredeti kapacitásának 80%-át, így élettartama akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.

Az 5-ös sorozatú ULTRABOOK 13 colos változata 14~17,6 mm vékony, és 1,38 kg tömegű. Adattárolásra 500GB-nyi merevlemez és 16GB-os iSSD áll a felhasználók rendelkezésére, illetve 128/256 GB-os SSD is választható a géphez. Emellett a notebook egy normál méretű HDMI porttal, egy USB 3.0, két USB 2.0 csatlakozóval, továbbá 4 az 1-ben memóriakártya-olvasóval, Ethernet csatlakozóval és webkamerával is rendelkezik. A 14 colos modell a fentieken túl optikai meghajtóval, akár 1TB-os tárolókapacitással, valamint 1GB-os AMD Radeon™ HD7550M grafikus kártyával is kapható, vastagsága 20,9 mm, tömege pedig 1,84 kg.

Mindkét modell a Samsung fejlett LCD technológiáját képviselő, 300nit fényerejű HD LED SuperBright képernyővel, képminőség-javító Image Enhancer technológiával és tükröződésmentes kijelzővel érkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés