Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iskolásoknak készített netbookok az Acer

Laptop

Iskolásoknak készített netbookok az Acer

Aspire One Education: hosszú akkumulátoros működéssel a tankönyvek helyett.

A European Schoolnet és az Acer európai projektjének kísérleti fázisában már korábban bevezetett netbook úgy tűnik, hogy készen áll arra, hogy átvegye a hagyományos tankönyvek helyét. Megfelel a kommunikációs és mobilitással kapcsolatos elvárásoknak, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy tartalmakat készítsen és megosszon barátokkal és iskolatársakkal. A tanárok pozitívan nyilatkoztak iskolai használatáról, hitet téve amellett, hogy pozitív befolyással van a tanulási folyamatra. Továbbá azt is megjegyezték, hogy szerintük a számítógép használata fejleszti a diákok technikai és személyes képességeit is.

Acer Aspire One Education

Hamarosan egy, kifejezetten az oktatási szegmens számára kifejlesztett új Aspire One kerül a piacra. Ez a metálkék színű, iskoláknak szánt netbook speciális gumírozott borítással is kapható lesz, ami megvédi leejtés esetén is. A gumírozott borítást egyedivé lehet tenni a diákok által készített grafikákkal, mintákkal vagy az iskola logójával. Mint bármilyen más tankönyv vagy füzet esetében, az Aspire One Education is rendelkezik egy olyan speciális zsebbel, ahova a diák betehet egy névcímkét, így elkerülhető, hogy tantermi használat közben a netbookokat összekeverjék.

A netbookon továbbá megtalálható lesz egy sor előtelepített szoftver is, mint például a tantermi munkát segítő Acer Classroom Manager, vagy a Fourier Systems szoftver, ami egy fizika labort szimulál. A Fourier szoftverrel, még azokban az iskolákban is, ahol nincsen igazi fizika laboratórium, a tanulók megvizsgálhatnak olyan jelenségeket, mint a fotoszintézis, az üvegházhatás vagy a savas eső.

Az Acer ígérete szerint a 10,1 colos kijelzővel szerelt eszköz akkumulátora 8 órányi folyamatos működést garantál majd, elkerülve ezzel az osztályteremben történő töltés szükségességét, ahol egyébként is kevés lehetőség van erre, valamint azt a kényelmetlenséget is, amikor a gép az óra közben merül le. Hordozhatóságát 2,4 centiméteres vastagsága és 1 kilogrammos tömege biztosítja, befér a diákok hátitáskájába anélkül, hogy jelentős súlytöbbletet okozna. Kicsiny mérete ellenére a netbook billentyűzetén a lehető legnagyobbra szabták a gombokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés