Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiválóan teljesít az új AMD processzor

Laptop

Kiválóan teljesít az új AMD processzor

A vállalat szerint nagyon jól sikerült a grafikus vezérlőt is tartalmazó Fusion APU rajtja.

Arról számolt be az AMD a napokban, hogy Fusion névre keresztelt GPU-CPU kombinációja – melyet a vállalat rövidítve APU-nak, azaz Accelerated Processing Unitnak hív -, sikerrel debütált a piacon. Thomas Seifert, az Advanced Micro Devices ideiglenes vezérigazgatója pénzügyi elemzőkkel folytatott konferenciahívása közben árulta el, hogy már több mint egymillió példányt szállítottak le OEM gyártóknak. A Brazos kódnevű platformból az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo, az MSI, a Samsung, a Sony és a Toshiba is rendelt.

Formálisan november elején kezdte meg az újdonság kereskedelmi forgalmazását a vállalat. A kezdeti siker azt jelzi, hogy az integrált, de keveset fogyasztó grafikus-CPU megoldások iránt nagy kereslet mutatkozik, vagyis van keresnivalója a vállalatnak ebben a szegmensben. A fejlett grafikus és videotámogatás iránti érdeklődés mutatja, hogy a felhasználók egyre nagyobb figyelmet szentelnek a multimédiás képességeknek. Azt persze még nem lehet megjósolni, hogy az Ontario és a Zacate APU-kkal együtt az AMD képes lesz-e jelentős mértékben növelni részesedését a notebook piacon, hiszen a vállalat legnagyobb riválisa, az Intel szintén jelentős újításokkal jelentkezett az elmúlt hetekben.

Hasonlóan pozitív hírekről számot be a kisebbik processzorgyártó a DirectX 11-képes GPU-k eladása tekintetében. Seifert elmondása értelmében már több mint 35 millió lapkát adtak el. Ráadásul gyorsuló ütemben, hiszen tavaly október közepén – nagyjából egy évvel a megjelenést követően – „még csak” 25 milliónál jártak az eladási adatok. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három hónapban további 10 millió DirectX 11 GPU-t értékesített a vállalat. Ez egyértelműen jelzi a Radeon HD 6800 és 6900-as család sikerét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés