Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AMD lemossa az Intelt a netbook piacról?

Laptop

Az AMD lemossa az Intelt a netbook piacról?

Impresszív eredményekre képes a kisebbik chipgyártó legújabb processzora.

Az Intel processzorai gyakorlatilag egyeduralkodók a netbook szegmensben, hiszen az Atom CPU-knak nem érkezett még olyan kihívója, ami egyszerre két paraméterben is jobb lenne nála. Vagy gyorsabbak, de jelentősen többet is fogyasztanak a konkurensek, vagy a fogyasztásukkal ugyan nincsen gond, a teljesítményükkel viszont már igen.

Ezen változtatna az AMD Bobcat APU-ja, ami egy általános és grafikus számítások hatékony elvégzésére egyaránt képes processzor. Pontosabban a Brazos platform, ami komplett megoldást kínál a kis laptopok gyártóinak. Összesen négyféle processzor választható, az igényeknek megfelelően: a Zacate kódnevű, E-350 és E-240 nagyobb órajelen (1,6 GHz és kétmagos kialakítás, illetve 1,5 GHz és egymagos felépítés) működik, míg az Ontario 1 GHz-es és kétmagos, illetve 1,2 GHz-es és egymagos modellek képében lesz majd elérhető.

Eddig nem lehetett pontos információkat tudni arról, mire is képes az AMD fejlesztése, ám a chipgyártó fejesei nemrég rábólintottak néhány tesztre. A HardOCP szakemberei egy E-350-est kaparintottak meg, és meglepődve tapasztalták, hogy még a Crysis is elfogadható teljesítménnyel futtatható 720p felbontásban; a Hot Hardware pedig állítja, hogy 1080p felbontású videók akadásmentesen futtathatók az új AMD platformon, még úgy is, hogy a feldolgozóegység CPU részét maximumra terhelték.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés