Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elegáns, olcsó, mindent tudó – megújult Toshiba notebookok

Laptop

Elegáns, olcsó, mindent tudó – megújult Toshiba notebookok

Hazánkban is bemutatkoztak a megújult Satellite noteszgépek.

Tegnap tartotta termékbemutatóval összekötött sajtótájékoztatóját a Toshiba, ahol Patonai Szabolcs, a cég notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője nemcsak a tavalyi adatokról, idei üzleti tervről számolt be, hanem bejelentette a vállalat megújult – és továbbra is Intel Celeron és Core 2 Duo processzorokra alapuló – Satellite és Satellite Pro modelljeit.

A legolcsóbb
Az előbbiek közül a nagyjából bruttó 130 ezer forinttól kapható L300-as képviseli a belépőszintet. A 15,4 colos kijelzővel rendelkező termék immár integrált (igaz, csak 0,3 MPX-es) webkamerát és mikrofont is tartalmaz, így a VoIP- és a videohívások kiegészítők nélkül folytathatók le a legolcsóbb Satellite noteszgéppel is. A kamera érdekessége a Toshiba Face Recognition funkció kihasználásának lehetősége: arcfelismeréssel lehet kiváltani általa a Windows-ba való jelszavas belépést.

A legelegánsabb
A 13,3 colos U400-as (melyet nemsokára egy tesztben fogunk kipróbálni) A300-as, a 15,4 colos A300-as és a 17 colos P300-as gyakorlatilag ugyanazt a külsőt kapta (csak egyre nagyobb méretben). A zongoralakk kinek tetszik, kinek – az ujjlenyomatok miatt – nem, de tény, hogy elegáns külsőt kölcsönöz a masináknak. Fehér LED-jeivel pedig a Toshiba szakított a kék fények uralta technikával – a fekete-ezüst színkombináció így valóban egységet alkot.

A legkisebb laptop integrált grafikus vezérlővel (Intel X3100) kapható, míg a nagyobb modellekben diszkrét videokártya (ATI Mobility Radeon HD 3470/3650) teljesít szolgálatot. Nem csak a megjelenítésre fordított figyelmet a vállalat: Harman Kardon hangszóróinak köszönhetően egész szépen képes megszólaltatni a digitális hangokat mindhárom noteszgép. A 200 ezer forintos bruttó ártól induló modellekhez Windows Vista Home operációs rendszert ad a Toshiba.

Újdonság, hogy immár a 802.11n szabványtervezetet is támogatják a Satellite noteszgépek, nem csak a 802.11a/b/g Wi-Fi standardokat. Emellett váltás történt a Bluetooth-t illetően is: az új modellekben már a 2.1-es verzió található (amely egyszerűbb párosítást és biztonságosabb használatot ígér). Ezekben a noteszgépekben már 1,3 megapixeles kamera dolgozik, és itt is megtalálható a fent ismertetett Toshiba Face Recognition. Érdekesség a Sleep ´n Charge USB portok megjelenése: az eddig csak a Portégé modellek sajátjainak mondott kapuk révén akkor is lehet tölteni kisebb elektronikus eszközöket (fényképezőgépeket, MP3-lejátszókat, mobiltelefonokat), ha a hordozható számítógép tulajdonosa kikapcsolja gépét.

A mindent tudó
Üzleti felhasználásra tervezte Satellite Pro laptopjait a Toshiba, így itt – szerencsére – elmaradt a fekete zongoralakk bevonat. A klasszikus fekete-szürke kialakítás ugyan nem néz ki olyan elegánsan, mint a fenti modelleké, de a célnak tökéletesen megfelel. A 13,3, 15,4 és 17 colos LCD-vel szerelt masinák gyakorlatilag a fenti család másolatai, az üzleti kihívásoknak megfelelő módosításokkal. Ezekben a típusokban például már ujjlenyomat-olvasó is megtalálható, és természetesen Windows Vista Business operációs rendszerrel előre telepítettek (egy külön CD segítségével lehetőség nyílik a Windows XP-re való downgrade-re).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés