Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell GroupWise 7 – út a többplatformos együttműködés felé

Laptop

A Novell GroupWise 7 – út a többplatformos együttműködés felé

A Novell bejelentette az iparág egyik legbiztonságosabb és megbízhatóbb csoportmunka platformjának, a Novell GroupWise legújabb verziójának nyílt bétaváltozatát.

A GroupWise 7 integrált e-mail és azonnali üzenetküldő rendszert, fejlett Outlook támogatást és a csomaggal együtt járó SUSE LINUX Enterprise Servert kínálja a felhasználók számára. A Microsoft Exchange rendszerrel ellentétben a GroupWise többféle operációs rendszeren – NetWare-en, Linuxon, és Windows-on – is fut.

„A Novell már 2015-ig elkötelezettséget vállalt a GroupWise támogatására, ami jelzi, hogy ügyfeleik számíthatnak a GroupWise folyamatos fejlődésére most és a jövőben egyaránt.” – mondta Mark Levitt, az IDC csoportmunka-támogató számítástechnikával foglalkozó részlegének alelnöke – „Mivel a GroupWise több más platform mellett Linuxon is elérhető, a Windows rendszeren túlra tekintő cégeknek valódi alternatívát kínál.”

A GroupWise 7 révén a felhasználók a saját munkastílusukhoz igazíthatják a kliensszámítógépeket. Az új fejlesztések közé tartozik az e-mail és azonnali üzenetküldő rendszerek integrációja, így a felhasználók már az e-mailben láthatják, hogy a küldő pillanatnyilag elérhető-e online. Így át lehet térni az üzenetküldőre, azonnal kiváltva a hosszadalmas e-mail párbeszédeket. A termék ezen felül tartalmaz egy új „home” nézetet is, amely a legszükségesebb információit összegzi egy helyen. Ebben a nézetben felhasználónkét több naptár található a párhuzamos projektek könnyebb kezelhetősége érdekében, és egy gyors navigációs gombsor révén a felhasználó a leggyakrabban használt helyeket egy egyszerű, egykattintásos felületen keresztül is elérheti.

A GroupWise 7 előnyei
A Novell GroupWise révén lendületbe hozható a kapcsolattartás, a feladatok rendszerezése és a kommunikáció. A termék tervezésekor cél volt, hogy kiküszöbölje a felesleges kommunikációs folyamatokat és az együttműködési megoldásra jellemző bizonytalanságot, így a Novell GroupWise a felhasználók számára biztonságos és megbízható e-mail, naptár, azonnali üzenetküldő, feladatszervező, dokumentumkezelő és adattárolási funkciókat kínál.

A GroupWise 7 termékcsomagban megtalálható a Novell SUSE LINUX Enterprise Server is, így ez nem jelent további költséget az ügyfelek számára. A SUSE LINUX Enterprise Server csomagba foglalásával a GroupWise ügyfelek számára lehetőség nyílik a vezető nyílt forráskódú szerver platform megismerésére. Kliens oldalon a GroupWise támogatja a Windows, Linux és Macintosh rendszereket, valamint a webböngészőket és a mobil eszközöket. A GroupWise 7 támogatja a PocketPC és Palm OS alapú személyi asszisztensek bölcső alapú szinkronizálását is. A szerverekhez a biztonságos hozzáférést a Simple Object Access Protocol (SOAP), egy szabványos webszolgáltatás alapú felület biztosítja, amely könnyebbé teszi a fejlesztők számára az egyéni alkalmazások létrehozását és integrálását.

A béta szoftver elérhetősége
A Novell GroupWise 7 nyílt bétaverziói már ingyen letölthetőek. Az árak bejelentése a termék piaci megjelenésekor történik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés