Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi luxustelefont mutatott be a Huawei

Kütyük

Forradalmi luxustelefont mutatott be a Huawei

Megérkezett a kínaiak phablet sorozatának legújabb tagja, a Mate S.

A Huawei egyre inkább a prémium készülékek irányába erősít, a most bemutatkozott Mate S talán minden eddiginél jobban megerősíti ezt. A készülék oldala és háta fémborítást kapott, míg az előlapot Gorilla Glass 4 védőüveg fedi. Ívelt hátlap, a részletekig menően precíz kidolgozás jellemzi a telefont, de illeszkedik a gyártó közelmúltban bemutatott telefonjainak sorába. A csupán 7,2 mm vékony eszköz egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt kapott, igen vékony oldalkeretekkel.

huawei_mate_s_1

Nem is taglalták, hogy milyen hardver működteti, de azóta már tudható, hogy egy HiSilicon Kirin 935 dolgozik benne. Ez egy nyolcmagos processzort és Mali-T628 grafikus gyorsítót tartalmaz, továbbá 3 GB RAM is tartozik hozzá. A belső memória 32, 64 vagy akár 128 GB-os is lehet, ráadásul mindegyik esetben adott a microSD bővítés is. A Mate S különlegessége azonban nem ebben rejlik, hanem a speciális, Force Touch érintésvezérlésben és a hátlapon lévő többfunkciós ujjlenyomat-olvasóban.

huawei_mate_s_3

Előbbi arra szolgál, hogy a képernyő a nyomás erősségét is érzékeli, ehhez pedig különböző funkciókat lehet hozzárendelni, például akár mérlegként is működhet. Mi több, a Huawei maga is vár ötleteket, hogy milyen programokkal lehetne még jobban kihasználni ezt a megoldást. Némileg lerombolja a lelkesedést, hogy ezt a megoldás csak a 128 GB-os változatban lesz benne, azt pedig csak később kezdik árulni.

huawei_mate_s_5

Az ujjlenyomat-olvasó a szokásos biztonsági funkciókon felül érintőpadként is használható, lehet vele például a fotók között lépkedni vagy akár azok szerkesztésére is alkalmas. Ha már fotók, akkor a hátlapi kamera egy optikai stabilizátorral ellátott 13 megapixeles egység, a gyártó dSLR-szintű minőséget ígér. Szelfire egy 8 megapixeles szenzort kapunk előre, de jár hozzá vaku is. A Huawei Mate S a negyedik negyedév során kerül a boltokba, szürke, pezsgő, arany és pink színekben, a 32 GB-os kivitel 649 euróba, míg a 64 GB-os 699 euróba fog kerülni, a 128 GB-os árát még titkolják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés