Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyű lesz megjegyezni: Az összes új Alcatel neve PIXI 3

Kütyük

Könnyű lesz megjegyezni: Az összes új Alcatel neve PIXI 3

5 új modellel bővítette palettáját a kínai gyártó.

Nem bonyolította túl legújabb kollekciójának elnevezését az Alcatel. A kínai vállalat ugyanis három táblagépet és két okostelefont is Pixi 3-nak keresztelt el, így ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük, hiszen első látásra nagy a zűrzavar. Ha jobban beleássuk magunkat a modellekbe, azért valamiféle logika már kirajzolódik.

Okostelefonok:

A két, Pixi 3 (5.5) varinással két különböző szegmenst céloz meg a gyártó. A 3G-s kiadás az olcsóbb telefont keresőknek lehet jó alternatíva, ebben egy 5.5″ -es qHD (540 x 960 pixel) megjelenítő található, egy négymagos,  MediaTek MT658 chipsetű processzorral és 1 GB RAM-mal karöltve. A drágább kiadás HD képernyőt és egy erősebb – szintén négymagos – QCT 8909 chipettel rendelkező processzort tartalmaz.

alcatelpixi

Mindkét variáns egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamerával lép majd piacra. Az elkészült fényképeket a 8 GB-os memóriába menthetjük, ez a drágább variáns esetén 128 GB-ig bővíthető. Érdekesség, hogy az olcsóbb, 3G-s kiadásban egy 2910 mAh-es akkumulátor található, a drágábban pedig “csak” egy 2800 mAh-es egység került beépítésre. Az Android 5.0 Lollipop rendszerrel megjelenő telefonok élénk színekben kerülnek majd piacra, így várhatóan sok fiatal tetszését elnyerik majd.

Táblagépek:

Ahogy a telefonok, úgy a táblagépek is közös nevező alá kerültek, így a Pixi3 (7) sorozat is legalább annyira zavarba ejtő, mint a Pixi 3 (5.5). A fő vonalat a WiFi illetve a 3G vagy az LTE támogatás jelenti. Az alap, kizárólag WiFi hálózatokon használható eszköz egy négymagos, 1,3 GHz-es processzort kapott, 512 MB RAM-mal és 4 GB memóriával karöltve. A 7″-es, 1024 x 600 pixel felbontású képernyő mellett egy 2 megapixeles kamerát, Bluetooth 4.0 támogatást illetve egy 2820 mAh-es akkumulátort is rejt a modell. A 3G-vel szerelt verzió egy kétmagos, 1,3 GHz-es processzort, 4 GB memóriát, 512 MB RAM-ot és egy 2 megapixeles kamerát tartalmaz. Érdekesség, hogy ezzel akár telefonálni is lehet, illetve a beépített GPS hatására nem fogunk elveszni az úton sem. Akárcsak a WiFi kiadás, ez is Android 4.4 KitKat-tel kerül piacra.

pixi3tablet

A csúcsot az LTE-t támogató verzió jelent, ebben egy  Qualcomm Snapdragon 210 chipsettel rendelkező négymagos, 1,1 GHz-es processzor található. A képernyő itt is 1024×600 pixel felbontású IPS panel, azonban ebben a modellben már megjelenik a Bluetooth 4.1 támogatás is, illetve a RAM is 1 GB-ra bővült. A 3G-s társához hasonlóan ez is képes telefonfunkciók lebonyolítására, illetve a repertoár része még az OTG támogatás is. Az LTE-vel felszerelt kiadás a két másik újdonságtól eltérően már Android 5.0 Lollipoppal kerül piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés