Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csak a Google készít moduláris telefont

Kütyük

Nem csak a Google készít moduláris telefont

A Circular Devices Puzzlephone készüléke már 2015 második felére elkészülhet.

A jelek szerint a Google sokat emlegetett Project Ara moduláris telefonja egy újabb vetélytárssal büszkélkedhet. Eddig a keresőóriás volt az egyetlen, aki különböző elemekből összeálló telefonon kísérletezz, azonban most a Circular Devices is beszállt a versenybe. Bemutatta Puzzlephone telefonját, melyen az egyes hardverelemeket ízlésünk szerint cserélhetjük le. Persze nem ad annyi opciót, mint a Google készüléke, de talán így még egyszerűbb dolga lesz a felhasználóknak.

Három részből áll az eszköz: Brain (ami a processzort és a kamerát tartalmazza), a Heart (ami az akkumulátort és a másodlagos hardvereket hordozza), és a Spine (ami magát az LCD kijelzőt, a hangszórókat és a váz nagy részét tartalmazza). Ezáltal a tervezés is jóval egyszerűbb a fejlesztők számára, és mégis meg van a lehetőségünk, hogy egy gyorsabb processzort vagy jóbb kamerát válasszunk, ha a régi már nem kielégítő. A projekt célja, hogy egy olyan okostelefont hozzanak létre, mely akár 10 évig szolgálhatja gazdáját.

A jó hír az, hogy nem is kell sokat várnunk, hogy kipróbáljuk a Puzzlephone-t, hiszen a prototípusok hamarosan elkészülnek, és a termék érkezését 2015 második felére ígérik. Jó látni, hogy mást is foglalkoztatnak a moduláris eszközök, és végre nem egy olyan telefont akarnak eladni nekünk, amit maximum 2-3 évig használhatunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés