Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szép remények: a Xiaomi kész túlszárnyalni az Apple-t és a Samsungot

Lei Jun

Kütyük

Szép remények: a Xiaomi kész túlszárnyalni az Apple-t és a Samsungot

A vállalat vezetője, Lei Jun szerint 5-10 éven belül a Xiaomi lesz a világ legnagyobb okostelefongyártója.

Ha fogalmad sincs ki vagy mi az a Xiaomi , nem hibáztathatunk, ugyanis a gyártó kizárólag Kínában és Ázsia kijelölt piacain forgalmazza termékeit. Éppen ezért mi itt Európában talán nem is tudjuk, hogy a vállalat a harmadik legnagyobb okostelefongyártó az Apple és a Samsung után.

Sikerült maguk mögött hagyniuk az olyanokat, mint az LG, a Sony, a Lenovo vagy a HTC, kik mind jóval régebb óta vannak a piacon. Éppen ezért a vállalat vezetője Lei Jun meglehetősen optimista szemléletével úgy véli, 5-10 éven belül az Apple-t és a Samsungot is sikerül majd megelőzniük.

De miért is ilyen pozitív a CEO? Nos, kétség kívül aratni fognak más piacokon is roppant alacsony áraikkal, hiszen töredékért vehetjük meg csúcskészülékeiket a vetélytársakéhoz képest. A legtöbb modelljük nyitás után néhány perc alatt elkelt, és a legutóbbi adatok szerint a “szinglik” napján tartott árusítás csaknem 163 millió dolláros bevételt generált nekik fél nap alatt.

Emellett kiváló munkaerővel is rendelkeznek, emlékezzünk csak vissza Hugo Barra-ra, aki tavaly érkezett a céghez a Google-től, és már a “Vice President of International” titulust is megszerezte a vállalatnál. Kíváncsian várjuk, miként tervezi a “puccsot” a gyártó, és milyen eszközökkel fog az európai és a nyugati piacokra lépni.

Lei Jun



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés