Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Galaxy Note 4 kijelzője mindent visz

Kütyük

A Galaxy Note 4 kijelzője mindent visz

A DisplayMate tesztje szerint a Samsung idei óriástelefonjának kijelzője verhetetlen.

DisplayMate egy olyan vállalat, mely a mobileszközök kijelzőjének tesztelésére specializálódott, és természetesen a Samsung Galaxy Note 4 egyből felkeltette érdeklődésüket. Az 5.7 inches kijelző, melynek felbontása 2560 x 1440, nem csak 518 ppi pixelsűrűségével dicsekedhet, de véleményük szerint ez az eddigi legjobb gyártásban lévő panel. A koreai gyártó az OLED pixelek minőségét rendkívül megnövelte. Hozzátették, hogy megelőzi a Galaxy S5 és a Galaxy Tab S képernyőjét is.

Az AMOLED kijelzők színkalibrálási problémái közismertek, és fényességük és élénkségük jelentik egyben hátrányukat is. Ezzel szemben a Note 4-ben elhelyezett egység Basic módban az eddigi legélethűbben adja vissza a színeket, és a sRGB/Rec.709-es sztenderdet is eléri. Photo módban még a Adobe színskálát is képes gond nélkül megjeleníteni, ami 17%-kal nagyobb, mint az említett sztenderd.

A csodálatos technológia a betekintési szögek vizsgálatánál sem mondott csődöt. Mindössze 19%-os a fényesség csökkenése, és a színek elváltozása 30°-nál a legnagyobb, de még ez is 6.6 JNCD-t kapott. A tükröződés kategóriájában sem maradt el, hiszen csak 4.8%-át veri vissza a fényeknek, így jóval eredményesebb, mint AMOLED-es társai. Energiaigénye ennek ellenére nem növekedett meg, hiszen 14%-kal kisebb elődjénél, és 40%kal kisebb, mint a HTC One-nál és az Xperia Z2-nél használt 1080p-s képernyők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés