Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tankcsapda és a számítástechnika? De hogyan?

Kütyük

Tankcsapda és a számítástechnika? De hogyan?

Informatikailag is ráerősített a Tankcsapda a 25 éves jubileuma alkalmából szervezett koncert sorozatára. Jubileumi turnéjukat a nyers rock and roll járja át, azonban a negyedszázados banda tagjai haladnak a korral és nem vetik meg az új technológiát. A gyerekként még a Commodore 64 teljesítményén ámuló zenészek az egyes állomások közötti utazás során strapabíró laptopokkal, tabletekkel tartják a kapcsolatot a rajongókkal.

Retro sorozatoktól, filmektől, és rocktól hangos a Tankcsapda turnébusza. A hosszú közös utazások alatt Ötvös Csöpi, Bud Spencer és Terence Hill örökzöld filmjei, vagy a zúzós koncertfilmek kerülnek elő a videotárból. A kedvenc hangszereik mellett a strapabíró laptopok és tabletek is szinte bandatagokká váltak, a HP eszközök és kiegészítőik mindenhová elkísérik a Tankcsapdát, így azonnal el tudják juttatni zenéjüket, élményeiket és gondolataikat a közönséghez.

„A dalok mindig is egy elkopott gitáron, a szövegek pedig egy gyűrött papíron fognak születni, de a számok végső formába öntéséhez és a széles közönség eléréséhez már elengedhetetlen a számítástechnika.” – vallja Lukács László a Tankcsapda frontembere. „Nem hagyhatjuk, hogy a gép írja helyettünk a zenét, de amíg a technológia a dalszerzésnél nem cél, csak eszköz addig rock and roll.”

Lukács a PC korszakban barátkozott meg az informatikával, azonban a banda másik két tagja még szép emlékeket őriz a Commodore 64-en játszott teniszcsatákról vagy az Amiga által nyújtott, akkoriban elképesztő grafikájú játékokról. Fejes Tamás, dobos első számítógépe egy ZX Spektrum volt míg Sidlovics Gábor gitáros egy Commodore VIC-20-as gépen kezdett játszani. Sidi azóta is szívesen gyűri a repülőgép-szimulátorokat kikapcsolódásként.

A bandának elnyűhetetlen informatikai cucc kell, ami bírja a turné nehézségeit. Lukács mindig is eszközként tekintett a számítógépre, ezért egy kézre álló EliteBook9470m laptoppal dolgozik, vagy böngészi a zenekar közösségi oldalait, és kedvenc sport oldalait egy-egy turné során. Sidi nem csak gitározik, hanem a csapat grafikusa is egyben, így egy izmosabb Probook 4545s típusú géppel szerkeszti a plakátokat, fotókat, videókat. Fejes Tamás, aki nem veti meg a játékokat sem, elsősorban szórakozásra használj Envy x2 11-G001EN tabletjét.

„Egy ilyen turné jelentette igénybevétel nagy kihívást, egyben kiváló tesztkörnyezetet jelent az eszközöknek, legyen szó akár az útközben használt, akár a felvételeknél vagy a koncert közben alkalmazott gépekről„ – mondta Takáts Kristóf, a HP vezérigazgató-helyettese. A Tankcsapda által használt eszközök közül az EliteBook 9470m laptop üzemidejével és strapabírásával tűnik ki, az Probook 4545s teljesítménye pedig minden felmerülő alkalmazás igényeinek megfelel.

A Tankcsapda szerint a számítástechnika forradalmasítja a rock and rollt. „Fiatal zenekarok olcsón, stúdió minőségben tudják rögzíteni és szerkeszteni a dalaikat, ami egy évtizede szinte lehetetlen volt.” – véli Fejes Tamás „Az informatikai lehetőségek serkentik a zeneszerzés folyamatát. Ha egy zenész nem tanulja meg a javára fordítani a technológiát, akkor lemarad a bandák új generációjával szemben.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés