Connect with us

Hirdetés

technokrata

Android a kamerában – Itt a Samsung Galaxy Camera 2

Kütyük

Android a kamerában – Itt a Samsung Galaxy Camera 2

Újra megpróbálkozik az androidos fényképezővel a Samsung.

A CES ugyan csak jövő héten kezdődik, a dél-koreai vállalat már most megkezdte az újdonságainak leleplezését. Az első készülék a meglepően nagy sikert aratott Galaxy Camera utódja lett, a Samsung marketingesei biztosan nem sokat elmélkedtek a termékelnevezésen, a név mindössze egy 2-es taggal gazdagodott. A modell egyébiránt egyáltalán nem panaszkodhat, az új külső alá ugyanis egy igen impozáns hardver került. Az 1/2.3″-es BSI szezorral szerelt fényképezővel 16,3 megapixeles képeket készíthetünk, videóból pedig akár 30 fps sebességű, FullHD felbontású film is a gyártható, de ha ez túl megszokottnak tűnik akkor van még 120 fps sebességű, lassított felvétel is, igaz ez mindössze 540p részletességű.

GALAXY-Camera-2_019_Dynamic10_white

Működés közben egy megszokott, felsőkategóriás androidos okostelefonként viselkedik a Galaxy Camrea 2, a készülékház ugyanis egy négymagos, 1,6 GHz-en üzemelő processzort, 2 GB RAM-ot, és 8 GB beépített memóriát rejt. Ez utóbbinak sajnálatosan csak a töredéke, mindössze 2,8 GB hozzáférhető a felhasználó számára, ezért mindenképp érdemes egy microSD kártyát vásárolni.

Galaxy-Camera-2-3

Az készülék természetesen NFC képes, a repertoárból pedig a 2000 mAh-es akkumulátor sem maradt ki. A fényképező gyárilag Android 4.3 Jelly Bean-nel kerül piacra, ezen a megszokott Samsung TouchWiz felület fut majd. Elődjével ellentétben a Galaxy Camera 2 nem tartalmaz 3G modult, így csak Wifi hálózatokon használható, bár egy LTE képes kiadás bemutatása sem elképzelhetetlen.

Az árat és a piacra kerülés időpontját egyelőre nem árulta el a Samsung, várhatóan ezeket az információkat a jövő héten tudjuk meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés