Connect with us

technokrata

Késni fog a BlackBerry 10

Thorsten Heins holds a prototype of the BlackBerry 10

Dotkom

Késni fog a BlackBerry 10

Tán egy földönkívüli megszállással is jobban járt volna a kanadai RIM, mint a tegnapi bejelentéssel: jövő évre halasztódik az új mobil operációs rendszerük megjelenése.

Amerika Nokiája bajban van, elhalasztják a teljes érintőkijelzős BlackBerry készülékek őszi megjelenését és ezzel együtt tolódik a BB OS 10 megjelenése is, mely a teljes képernyőt támogatja. Hogy meddig? Egészen januárig nem találkozhatunk az új készülékekkel. Mindezt a RIM jelenlegi vezérigazgatója, Thorsten Heins közölte hétfőn. Okként a túlterheltséget és a komplexitást nevezte meg, egyszerűen nincsenek még kész vele.

Az igazgató azt is hozzátette, hogy akkor fogják kiadni a BlackBerry 10-et, ha a legjobb formáját és minőségét tudja hozni az új mobil OS. Heins szerint az új telefonok megjelenése után vissza fog térni a RIM-be vetett hit.

Tulajdonképpen ez az utolsó nagy dobása a Research in Motion-nek, ugyanis negyedévről negyedévre pocsékabbnál pocsékabb piaci jelentéseket közölnek. A telefonok népszerűsége zuhanóágban vannak, a cég anyagi problémákkal küzd. Ha a januári CES-en nem mutat fel valamit vagy további csúszásról adnak hírt, a céget darabokra fogják szedni. Vagy megveszi a Samsung. Erről is szóltak már pletykák.  A piac még nem reagált a hírre, de az amerikai tőzsde jelenleg még zárva tart. És hogy miért Amerika Nokiája? A minap a Nokia egyik vezető beosztottja beszélt arról, hogy a márciusi készülékeket imádni fogják az emberek. Csakhogy most épp július van.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom