Connect with us

technokrata

Arrogancia mesterfokon Microsoft módra

Windows-Phone-8

Dotkom

Arrogancia mesterfokon Microsoft módra

Windows Phone 7-es barátaim, mobil OS-etek halálra van ítélve!

A Microsoft mindent a nulláról kezd, és mint jó hadvezér, a sebesülteket ott hagyja a csatamezőn, hogy új embereket toborozzon maguk köré. Ha elsőre furán is hangzik, azért gondoljuk magunkat azoknak a helyzetébe, akik úgy vélték, okos döntés lesz Windows Phone-ra állni, hiszen ez egy friss rendszer, a 7.5 nemrég jött ki, készül a 8-as verzió is belőle. Miért gondolná bárki is azt, hogy egy tollvonással leírják azokat, akik a jelenleg legfrissebb verziót használják? Pedig pontosan így történik. Már a Windows Phone 8 debütálásakor érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, ugyanis kiderült, hogy a mai telefonok sose lesznek WP8-kompatibilisek, kapnak helyette egy WP 7.8-at és köszönik, de viszlát.

Az emberek becsapva érzik magukat?
Nem kéne, hiszen a cég állásfoglalása szerint ők ezt mindvégig így tervezték, csak a vásárlóknak ezt nem mondták el. És milyen okosan tették! Gondoljunk bele, hogy hány Lumia fogyott volna akkor, ha kiderül, hogy a Microsoft mire készül (vagyis mindvégig tudták, hogy nem szabadna WP7-es készüléket venni). Nem is olyan rég a Nokia elkövette azt a hibát, hogy bejelentette a Windows Phone-os finn készülékeket, csak épp készülékek nélkül. Aztán feltették az I-re a pontot azzal, hogy közölték: vége a Symbiannak. A részvény masszívan zuhan, a cég eladásai mélyrepülésben, ráadásul a Lumia se jött be. Na ezt akarta a Microsoft elkerülni. Persze jogos a kérdés, hogy ezek után ki akar majd venni mostani Windows Phone-os készüléket akár előfizetéssel is két év hűséggel, ha tudja, hogy egyetlen WP8-as alkalmazás nem fog majd futni a WP7-es készülékén.

A Microsoft tehát beáldozta mindazt, amit a Windows Phone 7-tel „elért”, vagyis pár százezres csapatát hátrahagyva újrakezdenek mindent. De vajon mi garantálja, hogy nem játszódik le majd ugyanez a Windows Phone 9 megjelenésekor? Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom