Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

Kütyük

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

Még nincs két napja, hogy bemutatásra került az új iOS 6, máris rossz hírt kell közölni: a mobilhálózatokon keresztül használt FaceTime-hoz csak az iPhone 4S jó, hiába van a 4-ben is előlapi kamera.

Bár 3GS-től felfele mindhárom telefon frissíthető lesz iOS 6-ra, a „cellular”, vagyis szolgáltatón keresztül átmenő FaceTime csak iPhone 4S-en és az új (harmadik generációs) iPad-en fog működni. Utóbbinál természetesen csak a WiFi+Cellular kiadásúban. Hogy ezt miért így csinálta az Apple, azt nem tudni, pedig a sima 4-en is van előlapi kamera, gyakorlatilag semmi akadálya nem lenne annak, hogy ezen is FaceTime-ozzon a felhasználó. Elfelejtették vagy ez is csak egy olyan extra feature, mint a Siri, és csak az iPhone 4S-en működik? Esetleg így terelik a felhasználókat az új eszköz beszerzése felé?

A FaceTime lényege, hogy eddig WiFin keresztül keresztül lehetett videóhívásokat kezdeményezni és fogadni két iPhone között. A mostani újdonság az, hogy tulajdonképpen 3G és LTE hálózatokon keresztül is működik ez az applikáció (akár egy villamoson üldögélve), így nem vagyunk internethez kötve. Az újdonság legnagyobb bibije, hogy a szolgáltatók sok pénztől eshetnek el, mivel a videóhívások még mindig nagyon drága percdíjjal rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés