Connect with us

technokrata

Zuhanóban a Blackberry

Blackberry-Tour-9630

Dotkom

Zuhanóban a Blackberry

Kevesebb Blackberry okostelefon fogyott a nyáron: a kanadai Research in Motion (RIM) 10,6 millió készüléket adott el júniustól augusztusig, szemben az előző év azonos időszaki 12,1 millió Blackberry-vel, ezzel jelentősen elmaradt a rivális Apple forgalmától.

A cég részvényei a csütörtöki tőzsdezárás után (közép-európai idő szerint késő este) csaknem 16 százalékkal estek.

A RIM táblagépekből is kevesebbet adott el, mindössze 200.000 darabot, míg például az Apple 9,3 millió táblagépet, iPad-et, és

20,3 iPhone-t adott el a  három nyári hónap alatt.

A RIM forgalma június-augusztusban 11 százalékkal, 4,2 milliárd dollárra (3 milliárd euróra) csökkent, adózott nyeresége pedig felére, 329 millió dollárra esett. A nyereség csökkenésében a 2.000 munkahely megszüntetésének költségei is közrejátszottak, a cég év végére csak 17.000 alkalmazottal számol.

Az eladások csökkenésének oka a cég egyik vezetője, Jim Balsillie szerint, hogy a vártnál kevésbé fogytak a régebbi modellek. A cégvezető szerint ugyanakkor az új modellek eladásával az év további részében behozható a lemaradás.

A RIM augusztusban jelentette be, hogy új érintőképernyős okostelefonok egész családjával – öt új modellt is piacra dobtak – indít offenzívát  az iPhone és Android telefonok ellen.

A RIM az új telefonoktól várja piaci részesedése csökkenésének megállítását, ami azért következett be, mert “átaludta” az érintőképernyős telefonok térhódítását. Az új modellek között még a klasszikus billentyűzetet megtartó Bold sorozat is érintőképernyővel rendelkezik majd. A RIM a Torch sorozatot két új érintőképernyős készülékkel és egy kitolható billentyűzetes készülékkel újítja meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

SEQ-SPORT-INHANDS-03
OMEN 15 Laptop 2

Laptop

Brutálisak lettek a HP új gamer laptopjai

2019. szeptember 21. szombat
Cat B26_2

SmartPhone

A Cat Phones piacra dobott egy majdnem törhetetlen mobilt

2019. szeptember 21. szombat
Mate 30 Series

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

2019. szeptember 20. péntek
TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap

Dotkom