Connect with us

technokrata

Pornósztárok magánélete

Kütyük

Pornósztárok magánélete

A Wikileaks nyomán létrejött PornWikileaks hasonló célokat tűzött ki maga elé: lerántja a leplet a felnőtt filmek készítőiről.

Nagy port kavart fel a Wikileaks működése: amint arról mi is beszámoltunk, a site arcának titulusát felvállaló Julian Assange-ra komoly meghurcoltatás várt, miután amerikai diplomáciai érdekeket sértő információkat szivárogtattak ki az oldalon keresztül. A Wikileaks „bűne” az volt, hogy az elkendőzött, hivatalosan soha ki nem mondott igazságot (vagy legalábbis annak egy szeletét) tárta a nyilvánosság elé.

Hasonló célból született meg a PornWikileaks, ezen a site-on is lerántják a leplet eltitkolt információkról. Ám ezúttal az amerikai pornósztárok kerültek célpontba: adatokat lehet elérni a felnőtt filmekben forgatókról, melyeket azok értelemszerűen önszántukból nem adnak ki magukról a nyilvánosságnak. Olyan ismert emberek is belekerültek az adatbázisba, mint a Törtetők (Entourage) sorozatban is szereplő Sasha Grey.

Többségük nem szívesen vallja be szomszédjának, mivel keresi a kenyerét, így igazi nevük is ritkán ismert a filmekből. Főleg azok igyekeznek takargatni múltjukat, akik otthagyták a felnőttipart, és „rendes”, polgári állásban helyezkedtek el, például általános iskolai tanárként vagy könyvelőként. Érthetően rosszul érinti őket a PornWikileaks létrejötte, hiszen általa nyilvánossá vált többek között címük, családi fotóik, telefonszámaik. Sőt, a site mögött álló(k?) szerint hamarosan minden pornósztár ismert nemi betegségeinek információjával fog tovább bővülni az oldal.

Kérdés, hogy honnan származnak ezek az adatok – némi bennfentesség nélkül lehetetlen ilyen információkhoz hozzáférni. Amint az kiderült, a kiszivárogtatások egy része az amerikai AIM Medical Associates adatbázisából származik – ez a szervezet foglalkozik a felnőttiparban dolgozók nemi betegségeinek szűrésével. Az AIM a napokban úgy nyilatkozott, hogy vizsgálatot kezdett az ügyben. Ezt annak ellenére nem tette meg korábban, hogy a PornWikileaks már tavaly decembere óta létezik. Kérdés, milyen nyomokat találhatnak ennyi idő után rendszereikben; a szervezet mindazonáltal azzal védekezik, hogy ők is áldozatok, és megtesznek minden szükséges lépést a felelősök kézre kerítéséért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek