Connect with us

Hirdetés

technokrata

Földrengést okoznak a női mellek?

Kütyük

Földrengést okoznak a női mellek?

A világ egyik legértelmetlenebb (ámde férfiszemmel leglátványosabb) Facebook-kezdeményezése.

Habár a mém már több mint fél éves, tavasszal itthon még kevés érdeklődő követte figyelemmel a Mark Zuckerberg alapította közösségi hálózat alulról jövő, felhasználók szervezte kezdeményezéseit. Pedig az április végi Boobquake (az angol boobs – cici(k), és earthquake – földrengés szavakból) bizonyára a hazai internetezők figyelmét is felkeltette volna – legalábbis a férfiakét.

Az egész egy vallási megszállott kirohanásával kezdődött: a teheráni Hojatoleslam Kazem Sedighi pap szerint azok a nők, akik nem megfelelően öltözködnek – és innentől szó szerint idézünk – „tévútra vezetik a fiatal férfiakt, tisztátalan gondolatokat ébresztenek bennük és a házasságtörés eszméjét terjesztik a társadalomban, amely földrengésekhez vezet.” Valljuk be, igencsak érdekes megállapítás, még ha a túlzottan kihívó öltözködés a nyugati társadalmakban sem feltétlenül ajánlott (különösen egy egyedülálló nőnek).

Az iráni bejelentést hallva a Purdue Egyetem egyik hallgatója, Jennifer McCreight megszervezte a Boobquake napját, melyet április 26-ára időzített. Arra bátorította a nőket, hogy ezen a napon a lehető legszabadabban, legtöbbet mutatóan öltözködjenek, már ami a melleiket illeti, és így tegyék próbára az iráni pap állítását. Az a hétfői nap bizonyára nevezetessé vált az amerikai férfiak számára, mivel több mint 200 ezer résztvevőt sikerült gyűjtenie a diáklánynak akciójához.

boobquake_original

Igaz, a földet nem rengette meg az akció, viszont felhívta a figyelmet az elnyomásban élő muszlim asszonyokra. Persze az legalábbis kétséges, hogy javított-e ez bármit is a helyzetükön, sőt, az sem kizárt, hogy az egész sztori egy perzsa-angol félrefordítás következménye. Ettől függetlenül hasonló kezdeményezést itthon is sokan szívesen látnának 🙂



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés