Connect with us

Ez a jövő? A hívó 3D-s hologramja a mobilon

Kütyük

Ez a jövő? A hívó 3D-s hologramja a mobilon

Közös laboratóriumot létesített az Intel és a Nokia, ahol többek között a mobil háromdimenziós megjelenítés lehetőségeit kutatják.

Az Intel, a Nokia és Oulu város egyeteme hivatalosan megnyitották új Innovációs Központjukat. A közeljövőben 24 fő végez majd itt kutatómunkát az Intel Labs európai hálózatának legfrissebb műhelyében. A laboratórium kezdetben olyan felhasználási modellek után kutat, amelyek a mobileszközök villámgyorsan fejlődő képességeit használhatnák ki. Az olyan felhasználói felületek, amelyek jobban hasonlítanak fizikai valóságban tapasztalt interakciókra, természetesebb és ösztönösebb használatot eredményezhetnek, pont úgy, ahogyan az új játékok és filmek még intenzívebb élményt adnak az élethű 3D-grafika révén.

Az Intel és Nokia korábban bejelentett MeeGo nyílt forráskódú platform projektjének mintegy folytatása az új laboratórium tevékenysége, így az itt végzett kutatási tevékenység nagy része szintén nyílt forrású lesz.

Oulu egyetem finnorszag

A finnországi Oulu egyetem ad otthont az Intel és a Nokia közös kutatólaboratóriumának

A kutatás másik potenciális iránya azokat a technológiákat vizsgálja, amelyek segítségével a beszélgetőtárs 3D-s hologramja jelenik meg a kijelzőn beszélgetés közben – ami egyelőre még csak a sci-fikben lehetséges. „A háromdimenziós technológia nagy változásokat hozhat a mobilhasználati szokásokban, hiszen még inkább fokozza majd a felhasználói élményt. Az Intel és Nokia közös laboratóriuma Oulu kutató közösségének háromdimenziós felülettel kapcsolatos szakértelmére támaszkodik, és a későbbiekben fontos alapköveit tesszük itt le a jövő mobil használati szokásainak fejlesztéseinek.” – mondta Rich Green, a Nokia alelnöke és műszaki vezérigazgatója.

A laboratórium az oului egyetem ’Internet Excellence’ központjában kap helyet, és szorosan együtt fog működni az ’Oulu Urban Living Labs’ szervezettel, amely kiváló környezetet biztosít a szenzoros kutatásokhoz, valamint a technológiai és társadalmi fejlesztések kísérleteihez és teszteléshez is. Az Intel – Nokia Innovációs Központ azt az iparág és egyetem közötti együttműködési modellt követi, amely már sikeresnek bizonyult az Intel Labs Barcelona és a katalán Műszaki Egyetem között Spanyolországban, az Intel Visual Computing Institute és a Saar-vidéki Egyetem között Németországban, valamint az Intel Labs Berkeley és a kaliforniai Berkeley Egyetem között az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda