Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iPhone – fillérekért és azonnal!

Kütyük

Apple iPhone – fillérekért és azonnal!

Ennél olcsóbban és gyorsabban egyszerűen nem lehet iPhone-hoz jutni.

Mivel a néhány napja debütált Apple iPhone kereskedelmi forgalmazásának megkezdésére még hosszú hónapokat kell várnunk, élelmes emberkék kitalálták, hogy addig is hogyan lehetne hatásosan csökkenteni az iPhone elvonási tüneteket. Ezek az emberkék alaposan megvizslatták a telefonról készített összes fényképet, majd pedig a pontos méretadatok ismeretében elkészítették az Apple iPhone szakasztott mását – kartonpapírból.

A maximálisan élethű külső megjelenés érdekében a kijelző szekciót még csillogó fóliával is bevonták. A készítők szerint szobadekorációnak sem utolsó, illetve a haverok meghökkentésére is kiválóan alkalmas Apple iPhone makett az Ebay-en már néhány eurós áron beszerezhető.

Mint ismeretes, az Apple a Macworld 2007 rendezvényt használta fel arra, hogy hivatalosan is fellebbentse a fátylat a sokak által várva várt iPhone-ról. Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is.

A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (98 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (118 ezer forint) kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés