Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: a 3G utódja lenyomja az ADSL-t is

Kütyük

T-Mobile: a 3G utódja lenyomja az ADSL-t is

A T-Mobile már javában a 3G utódjának, a 3,5G-nek a bevezetésén munkálkodik.


A magenta színekben pompázó szolgáltató Németországban és a szomszédos Ausztriában immár több hónapja folytat előrehaladott kísérleteket a HSDPA technológiával, és az idei esztendő hátralévő részében már valós felhasználási körülmények között is tesztelni fogja a 3,5G-t. Ennek keretein belül az UMTS bázisállomásokat HSDPA szoftverrel látják el, illetve azok bizonyos hardverelemeit is újra cserélik.

Egyes források tudni vélik, hogy az első HSDPA notebook adatkártyák már idén szeptemberben meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban, a T-Mobile pedig várhatóan a 2006-os CeBIT-tel egy időben, valamikor jövő márciusban indítja majd be németországi HSDPA szolgáltatását. Az új technológia révén már a kezdetekben is mintegy 1,8 Mbit/s-os letöltési sebesség lesz elérhető, ami még a gyorsabb ADSL kapcsolatokkal is képes felvenni a versenyt. Egy következő lépcsőben 7,2 Mbit/s-ra növekedhet a sebesség, de a HSDPA elméletileg akár 14,4 Mbit/s-ra is képes.

Mint ismeretes, a T-Mobile a nyár elején indította be magyarországi 3G szolgáltatását, mely egyelőre csak tesztüzemben működik, de az év vége felé már kereskedelmi szolgáltatás lesz belőle. Az operátor jelenleg Budapest belső, illetve egyes külső kerületeiben rendelkezik 3G lefedettséggel. Ezekben a kerületekben tartózkodva már most közel 384 Kbit/s-os letöltési sebesség érhető el, illetve itt akár videótelefonálni is lehet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés