Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile Push To Talk: itthon is walkie-talkie funkciót kapnak a mobiltelefonok

Kütyük

T-Mobile Push To Talk: itthon is walkie-talkie funkciót kapnak a mobiltelefonok

A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT).

A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.


Egyetlen gombnyomás és a jövőben az elmondott rövid hangüzenet a T-Mobile hálózatán keresztül azonnal eljuthat egy előre kiválasztott címlistára. A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak többszöröse lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT segítségével, arra alkalmas készülékkel az üzenetváltás számos esetben gyorsabb és egyszerűbb lehet.

Az adó-vevőhöz hasonló, de annál korszerűbb megoldás esetén a készülékben igény szerint különböző, részben vagy egészben eltérő csoportok hozhatók létre. A listákban eltároltaknak vagy egyetlen személynek is gyorsan, egyetlen gombnyomással küldhető üzenet, amely a mobilhálózaton keresztül távolsági korlátozás nélkül juthat el a címzetthez. Az üzenetek fogadása szintén egyszerű, hiszen annak megérkezését követően a telefon azonnal hallhatóvá teszi azt.

A többek között a bűnmegelőzés, szállítmányozás, rendezvényszervezés vagy akár csak túrázás során is jól használható PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető Magyarországon. A csoport többi tagországához hasonlóan ugyanis a hazai ügyfeleket is a T-Mobile központi szerverei szolgálják ki. A PTT belföldön a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán használható majd és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a szolgáltatás használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680). A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés