Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínai SMS-ek fagyasztják a Siemens telefonokat: hatalmas átverés

Kütyük

Kínai SMS-ek fagyasztják a Siemens telefonokat: hatalmas átverés

Egy nemrég felfedezett biztonsági rés kiaknázásával fagyasztó SMS-eket lehet küldeni bizonyos Siemens mobiltelefonokra – azaz mégsem.

Az Xfocus.org weboldalon lévő információk szerint egy speciálisan formázott rosszindulatú üzenet megnyitása után a telefon kikapcsol, ráadásul az üzenetet csak egy külön PC-s program segítségével lehet kitörölni. A biztonsági rés a Siemens 3568i és az annál régebbi modelleket érinti.

Mindebből EGY SZÓ SEM IGAZ. Az oldalon letöltésre kínált fájlok VÍRUSOSAK, pontosabban a Hacktool.SMSDOS nevű trójai programot tartalmazzák. Ennek az átverésnek még e sorok írója is bedőlt, éppen ezért elnézést kér minden olvasótól. Aki mégis letöltötte volna a programot, az mindenképpen futtasson le gépén egy friss adatbázissal rendelkező vírusirtó programot. További információk a Hacktool.SMSDOS trojanról a lenti linken érhetők el.

Mint ismeretes, tavaly novemberben a Black Hat hackerkonferencián bemutattak egy olyan programot, amellyel szabálytalan User Data Headerrel ellátott üzeneteket lehet küldeni, azokkal pedig a Nokia 3310, 3330 és 6210-es mobiltelefonokat le lehet fagyasztani (csak egy másik SIM-kártyáról való ”indítás” után válhattak a telefonok újra életképessé).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés