Connect with us

technokrata

Otthoni munkavégzés biztonságosan

kaspersky

Tipp

Otthoni munkavégzés biztonságosan

Otthoni munkavégzés biztonságosan

5 jó tanács vállalkozásoknak

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szerte a világon egyre több vállalatnál merül fel, hogy a dolgozók – ha megoldható – otthonról végezzék munkájukat.

A Kaspersky szerint kiemelten fontos, hogy a cégek ellenőrizzék a távmunka végzést lehetővé tevő rendszereik biztonságát, hiszen amint az egyes eszközöket a vállalat hálózati infrastruktúráján kívül használják, és azokat új hálózatokhoz és wifikhez kötik, a kiberbiztonsági kockázati emelkednek. 

„Arra biztatjuk a vállalatokat, hogy legyenek különösen éberek ezúttal, figyeljenek oda arra, hogy dolgozóik az otthoni munkavégzés során kellően óvatosak legyenek. A cégeknek egyértelművé kell tenniük alkalmazottaik felé, hogy tisztában vannak a kockázatokkal, illetve mindent megtesznek, hogy a távmunkában dolgozók biztonságát garantálják. Az otthoni munkavégzés arányának emelkedése mellett azt is feltártuk, hogy a kiberbűnözők, a járványt felhasználva, rosszindulatú fájlokat rejtenek koronavírussal kapcsolatos dokumentumokba. A vállalatoknak nagyon óvatosoknak kell lenniük, hiszen a kiberbűnözők a vírus, illetve a távmunka terjedésével kapcsolatos lehetőségeket kihasználhatják”

– jegyezte meg David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója.

Számos egyszerű lépés létezik a távmunkával kapcsolatos kiberbiztonsági kockázatok csökkentésére, a Kaspersky a következőket javasolja:

  1. Biztosítsanak az alkalmazottak számára VPN-t a vállalati hálózathoz való biztonságos csatlakozás érdekében
  2. Minden céges eszközt – ideértve a mobiltelefonokat és a laptopokat – megfelelő biztonsági szoftverrel kell védeni. Így oda kell figyelni a mobil készülékekre is (pl. biztosítani, hogy eltulajdonításuk vagy elvesztésük esetén az adatok törölhetők legyenek, a személyes és a munkához kapcsolódó adatok egyértelműen elkülönítésre kerüljenek, illetve adjanak ki a telepíthető applikációkra vonatkozó utasításokat, korlátozásokat)
  3. Mindig használják az operációs rendszerek és az applikációk legfrissebb verzióit
  4. Egyértelműen szabályozzák le avállalati hálózatokhoz való hozzáféréssel rendelkező személyek jogosultságait
  5. Gondoskodjanak róla, hogy az alkalmazottak tisztában legyenek a kéretlen, félrevezető üzenetekre adott válaszok kockázataival

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin