Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha nem beszélsz külföldiül, akkor sem kell megijedni a nyaraláson

Tipp

Ha nem beszélsz külföldiül, akkor sem kell megijedni a nyaraláson

Kép: PCWorld

Ha nem beszélsz külföldiül, akkor sem kell megijedni a nyaraláson

Azonnali kamerás nyelvfelismerés és több mint 80 nyelv érhető el a megújított szolgáltatásban

A Google Fordító mobil app egyik különösen hasznos funkciója az azonnali fordítás, amely lehetővé teszi, hogy akár anyanyelvünkön olvashassunk idegen nyelvű szövegeket mobiltelefonunk kamerája segítségével.

A mostani újításoknak köszönhetően automatikus nyelvfelismerés funkciót is választhatunk a kamerás fordításnál, amely már több mint 80 nyelven nyújt fordítási szolgáltatást.

Forrás: Travel + Leisure

Forrás: Travel + Leisure

A Google Fordító segít a nyelvi korlátokon átlépve is kapcsolatot teremteni emberekkel, megismerni új helyeket, kultúrákat. Mobil applikációja különösen hasznos, ha külföldön utazunk, hiszen elég telefonunk kameráját ráírányítani az idegen nyelvű szövegre, és a fordítás máris megjelenik a képernyőn a kívánt nyelven. Az alkalmazás ráadásul akár offline is használható, amennyiben a szükséges nyelveket korábban letöltöttük készülékünkre.

A Google legújabb fejlesztéseinek köszönhetően az azonnali fordítás most még többet nyújt a felhasználóknak. A korábbi 38 helyett már több mint 80 nyelven működik a funkció, többek között hindi, hawaii, maláj, vietnámi és skót gael nyelvekkel bővült a lista. Ami még ennél is izgalmasabb, hogy mostantól bármilyen nyelvpárosítást kezelni tud a funkció, így például magyarról horvátra vagy kínairól japánra is azonnal át tud ültetni szöveget.

Külföldi utazásoknál, különösen, ha többnyelvű térségben járunk, nehézséget jelenthet egy-egy nyelv felismerése. A Google erre is megoldást kínál már, hiszen az applikáció új verziójában automatikus kamerás nyelvfelismerés funkció segítségével a Fordító automatikusan beazonosítja a forrásnyelvet helyettünk, és lefordítja a szöveget a kívánt nyelvre.

A Google Fordító letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés