Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljött a hasznos ajándékok ideje! Állásbörzés fesztiváljegyet is lehet adni karácsonyra

Tipp

Eljött a hasznos ajándékok ideje! Állásbörzés fesztiváljegyet is lehet adni karácsonyra

Eljött a hasznos ajándékok ideje! Állásbörzés fesztiváljegyet is lehet adni karácsonyra

A karácsony közeledtével minden szülő a tökéletes ajándékot keresi gyermekének, még akkor is, ha az valójában már felnőtt. Az újabb okostelefon helyett lehetséges olyan ajándékot adni, ami valóban előrelendíti fiatalok életét!

Az egyetem vagy főiskola vége felé sokan elbizonytalanodnak, mi lesz velük, miután kikerülnek az úgynevezett nagybetűs életbe. Állást kéne szerezni, tapasztalatokat gyűjteni és elköltözni a biztonságos családi fészekből. Sok fiatal mégis megtorpan és inkább élvezi kicsit a „szabadságot” kihívásoktól mentes, vagy kifejezetten méltatlan állásokban, ahelyett, hogy rendesen megírná az önéletrajzát és körülnézne az igazán vágyott foglalkoztatói márkák között.

 

Szülőként az ember kötelességének érzi, hogy segítse gyermekét elindulni a megfelelő úton, de nem mindegy, hogy ez milyen módon történik. Sem a halogatás, sem a folytonos számonkérés nem vezet eredményre. A karácsony kiváló alkalom, hogy a „Mikor kezdesz már valamit az életeddel?” megjegyzések helyett konstruktív ajándékkal jó irányba tereljük a „mama-hotelt” élvező fiatal felnőtteket. Az alábbi ajándék ötletek olyan üzeneteket tartalmaznak, amik segítségével gyermekük megteheti az első lépést a felelősség felé.

Eljött a hasznos ajándékok ideje!

  • Startup Safari jegy: A Berlinből indult kezdeményezés néhány éve hazánkban is népszerű, 2019 áprilisában negyedik alkalommal tartják meg Budapesten. A szafarizás apropóján állásinterjúk tömkelegét lehet leszervezni két nap leforgása alatt, emellett szakmai reggelik, előadások és workshopok visznek közelebb az áhított szakmához. A Startup Safari nem csak karrier szempontjából hasznos, a fesztivál alatt barátságok, akár szerelmek is köttetnek, a vándorlás pedig csak még izgalmasabbá teszi az eseményt. A 2019-es Safarin több, mint 300 program várja majd a látogatókat, akik tematikus útvonalak segítségével fedezhetik fel a számukra legérdekesebb vállalatok világát, a startupoktól a techszféra óriáscégeiig.
  • Brain Bar jegy: Az évente megrendezésre kerülő fesztiválon az emberiség jövőjét formáló legfontosabb kérdéseket vitatják meg, kapcsolódó motivációs, relaxációs, vagy könnyűzenei programokkal megfűszerezve. Az esemény szélesíti a fiatalok látókörét, legyen szó karrierről, üzletről, politikáról vagy életmódról. 2019 májusában Budapesten vendégeskedik majd többek között Frank Cooper, a BuzzFeed és a Black Rock globális marketingvezetője.
  • Szakmai könyvek: Egy érdekesen megírt könyv gyermeke leendő szakmájáról erős löketet adhat a változtatásokhoz. A szakmai könyvek mellett rengeteg karriert segítő könyvet találhatunk a könyvesboltokban, ahol hasznos és bevált módszerek segítik az elbizonytalanodott fiatalokat. Jó választás lehet Charles Duhigg Okosabban, gyorsabban, jobban című könyve, amelyben olyan kérdésekre kaphatnak választ, hogyan tudjuk fenntartani a koncentrációnkat és miként taníthatjuk meg a céltalan tinédzsereket arra, hogy önmagukat motiválják. De az idén csúcsra járatott bestseller-szerző Yuval Noha Harari műveivel sem lőhetünk mellé.
  • Sziget-bérlet – bizonyos feltételekkel: Gyermeke másról sem beszél, mint az augusztusi fesztiválszezonról és a beharangozott kedvenc együtteseiről, akik ott fognak fellépni? Kösse olyan feltételekhez a bérletet, ami gyereke érdekeit fogja szolgálni: megkapja a jegyet, ha addig talál egy állást vagy elvégez egy tanfolyamot. Már nem is olyan nehéz a motivációs levél megírása, ugye?

Ezekkel a hasznos ajándékokkal nem lehet félrelőni, és ki tudja, talán jövő karácsonykor már gyermeke fog hasznos karriertanácsokat adni a többi elveszett fiatalnak!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés