Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tökéletes pulykasült receptje itt található

Tipp

A tökéletes pulykasült receptje itt található

A tökéletes pulykasült receptje itt található

Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz

Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja neked legféltettebb titkait, hogyan is kerülhet illatos, omlós, ropogós fogás a karácsonyi asztalra.

 

A megfelelő hús

A finom eredményhez elengedhetetlen a jó minőségű, friss pulykahús. Nem muszáj nekigyürkőzni az egészben sült állatnak, választhatsz mellet, combot, amikkel változatos fogásokat készíthetsz.

A sütés fortélyai

A húst időben ki kell venni a hűtőből. A pulykának sütés előtt érdemes szobahőmérsékletűre melegednie. Ez garantálja, hogy a hús egyenletesen süljön át, ne maradjon nyers a közepe. A biztos eredményhez használj tűpróbát: az ellenőrzéssel elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús, vagy nyers maradjon a közepe.

A ropogós bőr titka

A szárnyas barnára és ropogósra sült bőrét egyszerű trükk garantálja: az utolsó tíz percben tekerd a sütőt 180 fokról 220 fokra! Így a pulyka jól átsül, a bőre pedig finom, roppanós rétegre változik.  Fontos, hogy sütés közben negyed óránként locsolgasd a pulykát: így lesz igazán szaftos a hús, elkerülhető a kiszáradás, a bőr pedig zamatos ízt kap.

Fontos apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, ezért ha megfelelő eredményt szeretnél, fordíts figyelmet a többi hozzávalóra is. Mit ér a Gallicoop pulykahús, ha ízetlen a húslé, kevés a töltelék, sótlan a köret. A szárnyas jól variálható édes gyümölcsökkel, gesztenyével, májas töltelékkel egyaránt.  Karácsonykor ünnepelj szívből, ne spórolj se az időn, se az alapanyagokon, se a kalóriákon!

Engedd el!

A karácsony a búcsúzás és az elengedés ideje is. Ha minden igyekezeted ellenére nem sikerült elkápráztatni a nagyit vagy az anyóst, akkor sem érdemes felhúzni magad! Legyen kéznél egy B terv, ha túl nehéz fába vágtad a fejszéd, és kifogott rajtad az ünnepi menü. Hidd el, a családtagok jobban örülnek majd egy mosolygós, kedves háziasszonynak, mint egy siránkozónak.

Receptajánló:

Gesztenyével töltött hosszúcomb

HOZZÁVALÓK:

2 db pulyka hosszúcomb, 50 dkg főtt, hámozott gesztenye, 40 dkg aszalt szilva, 1 nagy cukkini, 4-6 szál zöldhagyma, 2 szikkadt zsemle vagy kifli, 2 tojás, só, bors, őrölt római kömény, 2 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, a kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a tojást és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. A pulykacombot sütőtálra tesszük, s bekenjük a páccal.

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés