Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az idegeidre megy a karácsony? Íme 5 tipp, hogyan kerüld ki a frontálisan száguldó stresszt

Tipp

Az idegeidre megy a karácsony? Íme 5 tipp, hogyan kerüld ki a frontálisan száguldó stresszt

Living Smart QLD

Az idegeidre megy a karácsony? Íme 5 tipp, hogyan kerüld ki a frontálisan száguldó stresszt

Az ünnepek közeledtével egyre többen díszítik fel otthonaikat, sütnek mézeskalácsot, vagy szaladgálnak boltról boltra az ajándékokért.

Örömteli, ám mégsem teljesen gondtalan időszak ez, hiszen ünnep ide vagy oda, a nap még mindig csak 24 órából áll. A digitalizáció azonban most is segítségünkre lehet, hogy több idő maradjon arra, ami igazán fontos.

 

  1. Nagybevásárlás online

A CIB Bank Nagy Időbevallás kutatása szerint a megkérdezettek majdnem 40%-a az online bevásárlásra esküszik, hiszen a házhozszállítással és a friss készletadatokkal felszerelt weboldalak több mint 5 órát spórolnak meg éves szinten az időnkből. Milyen jól jön pont karácsonykor az a plusz öt óra, nem igaz?

CIB tipp: Ahelyett, hogy az élelmiszerbolt pultjai között kóborolva szembesülnénk azzal, hogy pont kifogytak a család kedvenc szaloncukrából, vagy nincs elég mézeskalács fűszerkeverék, bátran vegyük igénybe az országos üzletláncok – Príma, Auchan, vagy Tesco – online bevásárlás opcióját.

  1. A legjobb karácsonyi menük titkai

Naponta átlagosan két órát fordítunk a ház körüli feladatok elvégzésére, de ebbe nem tartozik bele az az idő, amit a karácsonyi menüsor kitalálására fordítunk. Ismerősek az ételérzékenységekkel, személyes preferenciákkal, egyéni diétákkal összefüggő dilemmák?

CIB tipp: A digitalizáció abban is a kezünkre játszik, hogy tökéletes és mindenki számára élvezhető ebédekkel és vacsorákkal tehessünk szeretteink kedvére. Az Androidos eszközökre elérhető Receptkereső alkalmazás segítségével a legnépszerűbb hazai oldalakon található receptek között böngészhetünk, az App Store-ból (iOS) letölthető Receptelő alkalmazással pedig megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi fogásokat, és meg is oszthatjuk másokkal kedvenc ünnepi receptjeinket.

  1. Mi legyen a fa alatt?

Örökös kérdés, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket, családtagjainkat. Tárgyak esetében fennáll a lehetősége, hogy nem találjuk el az illető ízlését, vagy hogy már van neki egy ugyanilyen. Ha tehát igazán különleges meglepetést szeretnénk szerezni, válasszunk élményt!

CIB tipp: A Nagy Időbevallás kutatás résztvevőinek 38%-a interneten keresztül foglal koncert- vagy színházjegyeket, a megkérdezettek negyede szerint ezzel a digitális megoldással több mint évi öt órát spórolnak meg. Mielőtt azonban nekiállnánk családi élményeket, zenei és művészeti programokat böngészni például a Jegy.hu weboldalon, érdemes megbeszélni a barátainkkal, ki mikor ér rá, esetleg óvatosan kipuhatolni, milyen darabot vagy előadót szeretnének látni. A Facebook Messenger applikációja nem csupán csoportbeszélgetésre ad módot: akár a konkrét programokról is dönthetünk az alkalmazáson belüli szavazással.

  1. Utazás, könnyedén

A karácsonyi ünneplés elengedhetetlen része a távoli hozzátartozók, nagymamák meglátogatása, azaz a nagy bejglitúra. Mivel minden család úton van karácsony másod- és harmadnapján, sajnos gyakran kerülhetünk dugóba, ami a vendéglátóinknak is kellemetlen órákat okozhat.

CIB tipp: A népszerű GPS applikációk az aktuális közlekedési helyzet mutatása mellett alternatív útvonalakkal is segítenek. A Waze alkalmazásában ezen előnyök mellett magunk is jelezhetjük, ha valahol akadályt, torlódást látunk, így megkönnyíthetjük mások utazását. A CIB Nagy Időbevallás kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 57%-a használ valamilyen útvonaltervező alkalmazást, és nemcsak azért, hogy odataláljon az aktuális célállomásra: 73%-uk érzi úgy, hogy jelentős időt spórolhat használatukkal.

  1. Tervezd meg előre a kiadásokat!

Amellett, hogy az ajándékokról és a karácsonyi menüről gondoskodunk, nem szabad elfeledkeznünk a „szokásos” kiadásokról sem. A számlák, fenntartási költségek, lakbér sajnos nem tűnik el a karácsony alkalmával, így, hogy ne költekezzünk túl, a rezsit is kalkuláljuk bele az évvégi büdzsébe.

CIB tipp: A banki és a rezsiszámlák befizetéséhez a CIB Nagy Időbevallás kutatása szerint a megkérdezettek 43-46%-a használ digitális megoldást, amivel nagyban felgyorsíthatjuk az ügyintézést. A CIB Bank Mobilalkalmazással például búcsút mondhatunk a sorban állásnak és a hagyományos számlabefizetésnek, hiszen a csekkbeolvasó segítségével pillanatok alatt rendezhetjük kiadásainkat, és a karácsonyi készülődésre koncentrálhatunk.

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés