Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több hosszú hétvége is közeleg: Itt van pár tipp, hova érdemes ellátogatni

Tipp

Több hosszú hétvége is közeleg: Itt van pár tipp, hova érdemes ellátogatni

Több hosszú hétvége is közeleg: Itt van pár tipp, hova érdemes ellátogatni

Töltsük meg élménnyel az őszt

Ősszel utazni nem csak azért jó, mert kevesebben kirándulnak és utaznak, de azért is, mert vége a főszezonnak és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó belföldről vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. A Europcar Autókölcsönző összeállításában olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek ideálisak lehetnek egy őszi kiruccanáshoz.

travel-asia-autumn-fall-foliage-hero

Egy három-négy napos szünet már ideális apropója lehet egy utazásnak. Ilyenkor több kisebb vagy akár egy nagyobb utazást is megvalósíthatunk. Szeretnél belföldön maradni, de hajlandó vagy azért messzebbre menni, esetleg át szeretnéd lépni az országhatárt? Nyüzsgő pihenésre vágysz vagy inkább nyugalmasabbra? Az alábbi úticéloknál a Europcar Autókölcsönző mindenkire gondolt:

  • Az aktív pihenőknek itthon sem kell szerencsére messzire menniük. A túrázóknak ideális célpont lehet a Visegrádi-hegység, ahol a Prédikálószék csodás látványt nyújt, vagy a mesebeli Őrség is gyönyörű ősszel. A Zirci Arborétum hazánk egyik legmagasabban fekvő településén található, a kijelölt útvonalat egy óra alatt meg lehet tenni, miközben gyönyörködhetünk az Bakony növényeiben. A Fertő-tó körbe kerékpározása pedig az egész családnak izgalmas őszi program lehet.
  • A gasztronómia szerelmeseinek tökéletes úti cél lehet a Balaton északi oldala, ahol a dimbes-dombos lankák között megbújó kis falvak csodás látványt nyújtanak, és ahol jobbnál jobb éttermek közül is válogathatunk. Ráadásul ha szerencsénk van, már újbort is kóstolhatunk. Ma már egyre több település arra törekszik, hogy az őszi-téli szezonba is oda vonzza a látogatókat, ezért érdekes programokat és fesztiválokat lehet ilyenkor is találni.
  • A pihenésre vágyók feltöltődhetnek a gyulai termálfürdőben vagy Hévízen, de a zalai falvakban is megtalálhatjuk számunkra a legideálisabb helyszínt. A hosszú hétvégék alkalmából a wellness szállodák ajánlatait is érdemes figyelni, akik sokszor igazán kedvező last-minute akciókkal kedveskednek a pihenni vágyóknak.
  • Akik inkább messzebbre utaznának, azoknak ideális helyszín lehet a Szlovéniában található Bledi-tó, vagy az ausztriai Zell am See, de ilyenkor is érdemes tengerpartra látogatni, például a csodálatos horvátországi Opátiába. Akik inkább városi nyüzsgésre vágynak, autóval néhány óra alatt szintén eljuthatnak Velencébe, Bécse vagy Prágába is.

Bármerre is visz minket az őszi hosszú hétvégéken az utunk, törekedjünk arra, hogy teljesen átadjuk magunkat az utazásnak, próbáljunk teljesen kikapcsolódni és feltöltődni, és mindenekelőtt törekedjünk a biztonságos autózásra.

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés