Connect with us

Hirdetés

technokrata

Podcast-sorozatot indít a Telenor

telenor

LifeStyle

Podcast-sorozatot indít a Telenor

Podcast-sorozatot indít a Telenor

Miként válhat a szülő gyermeke digitális életének a részesévé?

Mennyire kell bevonódnia, rálátnia a szülőnek gyermeke napi digitális tevékenységére, és egyáltalán milyen korban kapjon a gyerek okostelefont? Többek között ezeket a kérdéseket járja körbe dr. Tóth Dániel pszichológus és Koren Balázs matematika tanár, apuka és a HiperSuli program szakmai vezetője a Telenor most induló podcast-sorozatában

Szinte mindegy, hogy társadalmi-közösségi nyomásra vagy puszta jószándékból adja a szülő gyermeke kezébe első okostelefonját – és így a kapcsolatot a világhálóhoz, az online közösségekhez –, sok szülő nem tudja, hogy vajon mit csinál pontosan gyermeke a neten, az jó vagy rossz, biztonságban van vagy féltenie kell őt, hasznos-e neki, amiért hosszasan a képernyőt görgeti vagy aggódni kell, hogy elbutítja. A mobiltelefon átadásával a gyerek egy olyan eszközt kap a kezébe, ami ettől a pillanattól kezdve az ő privát életének része, a telefonon zajló legtöbb eseményről ő maga dönt, így a gyerek személyes területének tekinthető – mint egy napló. Ahogy a gyerek naplójába sem olvashatunk bele, úgy az ő mobiltelefonján zajló tartalom sem ellenőrizhető nagyítóval, különösen az ő tudta nélkül, mégis jó volna nagyjából tudni, hogy mi zajlik ott, mik foglalkoztatják, küzd-e olyan kihívással, amiben a tapasztalt szülő tud segíteni neki. Adott hát a kihívás, hogy miként lehet a szülő gyermeke digitális életének aktív, támogató szereplője, partnere.

A Telenor most a tudatos internethasználat, szülői szerepvállalás témakörében indít podcast-sorozatot. Az első két epizód már elérhető, melyben dr. Tóth Dániel pszichológus és Koren Balázs a Telenor HiperSuli digitális oktatási programjának szakmai vezetője beszélget a szülők szerepéről és bevonódásáról gyermekük digitális életébe. Hogyan legyek cool, gamer szülő? Valóban ez itt a kérdés?

A podcastek, azaz rögzített rádióbeszélgetés-formátumú, jellemzően sorozatszerű szakértői beszélgetések újra virágkorukat élik. Ebben a formátumban remek lehetőség meghallgatni az érdekes hanganyagokat, akár autóban, sport, munka vagy egyéb rekreációs tevékenység közben kerítünk rá időt, bárhol, ahol a beszélgetés tartalmi lényegére lehet figyelni. Egy podcast bármikor visszatekerhető, újra hallgatható, megosztható, sőt, a kedvelt podcast-csatornákra egy kattintással feliratkozhatnak az érdeklődők, így nem maradnak le az újabb epizódok megjelenéséről.

A Telenor „Szülők a neten” podcast itt érhető el: http://hipersuli.hu/podcast

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés