Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a jelentkezés a Balaton Sound Safety First programjára

safety first

LifeStyle

Elindult a jelentkezés a Balaton Sound Safety First programjára

Elindult a jelentkezés a Balaton Sound Safety First programjára

Már várják az önkéntesek jelentkezését a Balaton Sound nemzetközileg elismert Safety First programjába

A Balaton Sound fesztivál idén is folytatja a két éve létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First programját, amely idén januárban megnyerte a European Festival Awards Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriájában a fődíjat. A helyszíni segítségnyújtásban a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Safety First önkénteseké lesz a főszerep, így a fesztivál szervezői az alábbi linken várják az orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia szakos hallgatók, illetve minden olyan fiatal jelentkezését, aki fogékony a téma iránt, Magyarországról és külföldről egyaránt. A önkéntesség iránt érdeklődőket egy rendhagyó előadásra várják a szervezők március 31-én, az Akváriumban.

A világsztárok – így többek között Martin Garrix, Dimitri Vegas és Like Mike, Kygo, Robin Schulz vagy Jax Jones neve –, a tavaly bemutatott VIP helyszínek, valamint a Balaton közelsége a magyarok mellett a nemzetközi közönség számára is nagyon vonzóvá teszi Európa legmenőbb vízparti fesztiválját. Az ötnapos fesztiválon átlagosan közel kétszázezer ember fordul meg, akik amellett, hogy számos élménnyel gazdagodnak, a szükséges önismeret vagy tapasztalat hiányában akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat. A szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre két évvel ezelőtt a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést. A program idén januárban hatalmas nemzetközi elismerésben részesült: az egyik legrangosabb fesztiváldíj, a European Festival Awards (EFA) gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában elhozta a fődíjat.

Tavalyhoz hasonlóan a fesztivált megelőző szakaszban idén is az edukáción lesz a hangsúly, így a Safety First szakértői csapat tagjai osztják meg a biztonságos fesztiválozással kapcsolatos tanácsaikat. A Dr. Zacher Gábor toxikológusból és Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológusból álló szakértői csapathoz két további nagykövet is fog csatlakozni az idei évben, akiknek kilétét a közeljövőben fogják felfedni a fesztivál szervezői.

A fesztivál idején, a helyszíni segítségnyújtásban idén is az önkénteseké lesz a főszerep. Az elmúlt két év tapasztalatai alapján a Safety First program egyre nagyobb népszerűségnek örvend az önkéntesek körében: az első évhez képest tavaly kétszer annyian, összesen közel 100-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. A tavalyi év újítása volt továbbá, hogy a Safety First program az önkénteseket tekintve is nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a csapat 15%-a külföldi volt. A segíteni vágyó fiatalok többek között Franciaországból, Belgiumból és Németországból érkeztek. A szervezők idén február 1-től várják az orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia szakos hallgatók, illetve minden olyan fiatal jelentkezését, aki fogékony a téma iránt, Magyarországról és külföldről egyaránt. Az önkéntes programba itt tudnak jelentkezni az érdeklődők.

„A program elmúlt két évében azt tapasztaltuk, hogy a helyszíni segítségnyújtásban óriási szerepük van a Safety First önkénteseknek, gyakorlatilag mindig, mindenhol ott vannak, hozzájárulva a fesztiválozók biztonságérzetéhez. Tavaly külföldi önkénteseket is bevontunk a programba, ami szintén jó döntésnek bizonyult, hiszen ezáltal a külföldről érkező fesztiválozók akár saját anyanyelvükön kérhettek segítséget. Az önkéntes program sikerére való tekintettel idén még több fiatalnak szeretnénk lehetőséget adni, hogy csatlakozzon a Safety First csapatához.”

– mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

Megéri csatlakozni a Safety First csapathoz, hiszen az önkéntes csapat tagjai a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy három napos tréningen vesznek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani társaiknak. A fesztivál ideje alatt egyrészt a kihelyezett Safety First pontokban, másrészt járőrként járulnak hozzá a biztonságos Balaton Sound megteremtéséhez. A fesztiválozók felmerülő problémáikkal közvetlenül fordulhatnak a Safety First önkéntesekhez, hiszen ők a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben.

Az önkéntes program, illetve a Safety First kezdeményezés és a tudatos fesztiválozás iránt érdeklődőket március 31-én az Akváriumban várják a szervezők, ahol rendhagyó előadásokon, workshopon kérdezhetnek a nagykövetektől, különböző területek szakértőitől, illetve a fesztivál szervezőitől.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés