Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kollekciót mutatott be Bang & Olufsen: Contrast

Contrast kollekció

Kütyük

Új kollekciót mutatott be Bang & Olufsen: Contrast

Új kollekciót mutatott be Bang & Olufsen: Contrast

A Bang & Olufsen bejelentette új, Contrast elnevezésű kollekcióját. A Contrast egy limitált kiadású, nyolc termékből álló kollekció, mely a dán Norm Architects design stúdió együttműködésével valósult meg. A Contrast kollekció a változatosságból fakadó vonzerőre épít, különböző anyagok és felületek kombinációit fedezi fel – a tapintást helyezve előtérbe. Minimalista és expresszív, érdes és sima, világos és sötét, csend és hangosság, a harmónia és a zaj kettősségeire építve ünnepli azt a közös kíváncsiságot és szaktudást, melyet most e két márka az anyagok feszültségében testesít meg izgalmas és vonzó formában.

“A Contrast kollekció a kortárs belsőépítészeti trendek időtlen értelmezését tükrözi, melyek a tapintásra és a különböző textúrákra fókuszálnak. A színárnyalatok, anyagok és felületek kombinációja teszi e kollekciót egyedivé, olyanná, mely képes újat mutatni az időtlen designban. A termékek nem csupán külsejükben mutatnak egységet, de biztosítják a bámulatos Bang & Olufsen Signature Sound hangzást is” – mondta Kresten Bjørn Krab-Bjerre, a Bang & Olufsen Design igazgatója.

Világosszürke és antracit színpaletta

A kollekció színpalettáját az aluminium felhasználásának új lehetőségei határozták meg, hiszen az aluminium olyan anyag, amely a Bang & Olufsen esztétikájának szerves részét képezi. A Bang & Olufsen és a Norm Architects célja az volt, hogy a tükörszerű alumíniumot puha és meleg színspektrummá alakítsák, így helyezve hangsúlyt az alumínium mellett használt textúrákra. A világosszürke és az antracit árnyalatokat ugyanabból a mestermintából hozták létre a Bang & Olufsen központjában, egy földes hatású, szinte fekete szürkéből.

Számtalan kísérletet végeztek különböző felületkezelési technikákkal, mire létrehozták a tökéletes, csiszolt alumíniumtextúrákat. Finom egyensúly szükséges ahhoz, hogy a csiszolt hatás tükrözze az előre megfontolt, ellenőrzött kialakítást. Ennek elérése érdekében a hosszan tartó folyamat kezdeteként a sima alumíniumfelületeket kézzel csiszolták a fokozott tapintási érzet elérése érdekében, míg végül a Bang & Olufsen alumíniumszakértői sikerrel alakították ki a Contrast kollekció kivételes megjelenését.

Új, hangáteresztő gyapjúszövet

A Bang & Olufsen 2015-ben hozta létre első hangáteresztő gyapjúszövetét a dán design textilipari céggel, a Kvadrattal. A Contrast kollekció kialakításakor a Bang & Olufsen és a Norm Architects újfajta textil kikísérletezésén dolgozott, mely hangsúlyosabb tapintási érzetet biztosít a termékek számára, hogy azok még tökéletesebben illeszkedhessenek az otthonokba. A gyapjú és viszkóz alapú textil eredetileg a Kvadrat Hallingdal fantázianevű anyagából származik, mely a gyapjú révén kiváló tartósságot biztosít, míg a viszkóz ragyogást és mélységet kölcsönöz a színnek. Az anyag eredetije vastag fonal felhasználásával készült, így az új szövet struktúráját fellazították, hogy kiváló akusztikai teljesítményt biztosítson, a gazdag textúra megőrzése mellett.

 Fedezze fel a teljes kollekciót!

A Contrast kollekció Bang & Olufsen nyolc legnépszerűbb hangfalát és vezeték nélküli fejhallgatóját foglalja magába:

  • Beoplay A1 (ajánlott fogyasztói ár 250 euró) – Hordozható Bluetooth hangszóró prémium csiszolt aluminium rácsborítással és mintás tapintású alappal. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Natural Brushed.
  • Beoplay H9 (ajánlott fogyasztói ár 500 euró) – Prémium vezeték nélküli aktív zajszűrős fejhallgató, minimalista, puha tapintással és finom, mintás betonszerű megjelenéssel a borításon. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Grey Mist és Anthracite
  • Beoplay A9 (ajánlott fogyasztói ár 2750 euró) – Ikonikus, vezeték nélküli design hangszóró eloxált, sötét metál kerettel és világos textil anyaggal, mellyel minden otthonba tökéletesen illeszkedik. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Anthracite.
  • Beosound Stage (ajánlott fogyasztói ár 1650 euró) – Erőteljes hangprojektor, mely teljesebbé teszi a tévézés élményét gazdag és tartós textil anyagával, lineáris elemeivel és egy hangsúlyos, vízszintes szövetfelülettel. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Anthracite.
  • Beosound Shape (Grey Define & Dark Grey Define: ajánlott fogyasztói ár 250 euró (2 darab), fa csempe: ajánlott fogyasztói ár 600 euró (2 darab)) – Moduláris hangszórórendszer, vízszintes, kétszínű  szövetfelülettel, mely kiválóan kiegészíti a sötét tölgy panelt. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Grey Define, Dark Grey Define, fa csempe (Dark Oak).
  • Beosound Edge (ajánlott fogyasztói ár 3600 euró) – Kompakt és erős vezeték nélküli hangszóró, vékony, matt aluminium házzal az elegáns megjelenésért, és viszkózzal kevert gyapjú anyaggal az erős és tartós kialakításért. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Anthracite.
  • Beosound 1 (ajánlott fogyasztói ár 1650 euró) – Hordozható okoshangszóró, homokfúvott hatású felületkezeléssel a puha, minimalista érzetért, és az ellenálhatatlan tapintásért. A Contrast kollekcióban elérhető színek: Anthracite.
  • Beosound 2 (ajánlott fogyasztói ár 2200 euró) – Erős hangszórórendszer eloxált alumíniummal és erős kontrasztokkal, mely direkt látni engedi a csiszolás vonalait. A Contrast kollekcióban elérhető színek:
    Natural Brushed.

Árak és elérhetőségek

A Contrast kollekció online elérhető a kijelölt kereskedésekben, valamint a Bang & Olufsen üzleteiben 2020. január 16-tól, régiótól függően.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés