Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

virtuális valóság tv műsor 2019

Digitalizáció

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

A folyamatosan fejlődő digitális technológia a televíziós műsorkészítést is egyre hatékonyabban tudja támogatni. A virtuális valóság már nem csak a számítógépek vagy a mobiltelefonok érdekes kiegészítő funkciója, hanem a tv-műsorokban is egyre látványosabb sportközvetítések vagy éppen időjárásjelentések elkészítését teszi lehetővé.

Az alábbi videóban egy Tour de France közvetítésébe pillanthatunk bele, ahol a stúdióban a műsor vendégei a kiterjesztett valóság segítségével mutatták be, hogyan hat a szélirány megváltozása a biciklisekre.

A kommentátorok egyike tulajdonképpen belenyúl a képbe és bábuként mozgatja a kerékpárversenyzők digitális avatarjait. Miközben ide-oda teszik a képernyőn a sportolókat, azok folyamatosan tekernek. Ez a Tour de France során készült különleges elemzés egy dán csatornán volt látható, valószínűsíthető hogy nem csak egy egyszeri alkalom volt ez a bemutató, és egészen biztos hogy nem csak ennél a sportágnál.

Az érdekesebb részek 1 perctől láthatók:

Az amerikai The Weather Channel televíziós csatorna – ami a nap 24 órájában foglalkozik az időjárással – is folyamatosan használja a virtuális valóságot, hogy minél látványosabban és érzékletesebben mutassa be nézőinek a különböző időjárási helyzeteket.

A csatorna ezúttal a jeges viharral érkező ónos eső hatását mutatja be:

Szintén az amerikai The Weather Channel nevű televíziós csatornán volt látható az alábbi műsorrészlet. A lenti videóban a valósághoz nagyon közel álló módon képesek visszaadni egy gigantikus vihar várható pusztítását.

 

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés