Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy az ne legyen az első edzésed az utolsó is egyben

LifeStyle

Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy az ne legyen az első edzésed az utolsó is egyben

Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy az ne legyen az első edzésed az utolsó is egyben

Állapotfelmérés, elérhető, de kihívást jelentő célok, és talán a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat. Szakértői tanácsok, hogy ne olyan legyen az edzés, mintha gördeszkával próbálnánk bevenni a Műjégpályát.

Az újévben szignifikánsan megnő az edzőtermekbe járók száma, de a lendület heteken belül sokaknál kifullad – derül ki a Life1 Fitness adataiból. Az egészségesebb életmód után vágyódók lemorozsolódása jól meghatározható okokra vezethetők vissza, melyek tudatossággal és munkával kivédhetők. Nem véletlen az sem, hogy a személyi edzést választók száma nem inog meg ennyire, hanem a nyár elejéig folyamatosan nő.

popovics-tife1-fitness2

Gördeszkával a jégre

„Képzeld el, hogy elmész a Városligeti Műjégpályára, de korcsolya helyett gördeszkával szállsz jégre. Valószínűleg nem lenne kellemes a délutánod, hiszen hamar feladnád, és jó eséllyel meg is sérülnél. Pedig a korcsolyázás és a gördeszkázás is kiváló kikapcsolódásra”

– vázolja a problémát Popovics Tamás. Az egyik legnagyobb hazai fitneszlánc vezetőedzője kiemeli, hogy a teljesen kezdők szakértők segítségével tudják a leggyorsabban és legbiztonságosabban „kiválasztani a megfelelő sportszert”.

Nem csak a tanuló fizikai képességeit és sérüléseit kell számításba venni, hanem életmódját, céljait és motivációit is. Ezek nélkül ugyanis nem lehet megfelelő és hatékony edzésprogramot összeállítani.

„Ha kezdőként egy hasonló folyamaton megyünk keresztül, akkor nagy valószínűség szerint jó kezekben vagyunk”

– emeli ki Popovics Tamás.

Eredménytelenség és sérülés

A legjellemzőbb hiba a fenti lépés kihagyása, mikor a kezdők a kiindulási szint meghatározása nélkül vágnak bele egy nem egyénre szabott edzésprogramba – fejtette ki a szakértő. Hiszen a nem megfelelően kiválasztott terhelés és gyakorlat nem csak hogy nem eredményez fejlődést, hanem még roppant sérülésveszélyes is. Ezekre a negatív folyamatokra pedig katalizátorként hat, ha nem határozzuk meg megfelelően a céljainkat.

popovics-tamife1-fitness3

Nők és férfiak

„A nőknél tapasztalataim szerint a legjellemzőbb probléma, hogy alakformálás gyanánt túlzásba viszik a kardióedzéseket, pedig a súlyzós edzésnél kevés alkalmasabb van ennél. A férfiak pedig a súlyzók kiválasztásával esnek túlzásba, olyat választanak, mit már nem tudnak megfelelő formával mozgatni”

– hívta fel a figyelmet Popovics Tamás.

Siker miden edzésen

Sajnálatos módon le kell szögezni, hogy nem lehet azonnal irreális eredményt elérni. Mindez nem azt jelenti, hogy nem lehet olyan (rész)célokat kitűzni, amik belátható idő belül teljesíthetők. Az edzések kihívásszintjének meghatározása azért is nagyon fontos, mert ezek segítségével lehet – és kell is – már egy edzéssel is sikert elkönyvelni.

Az edzőnek és esetleges edzőtársaknak is nagy szerepe lehet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk, hiszen az emberek többsége szeret közösséghez tartozni.

„De talán a legfontosabb, hogy az edzés szórakozás legyen és jelentsen örömet!”

– húzta alá a Life1 Fitness szakértője.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés