Connect with us

technokrata

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

Side view of woman sitting in lotus position on lakeshore with focus on stack of stones

LifeStyle

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

A Szilícium-völgy teljesen megszállott az üggyel kapcsolatban

Az ötlet, hogy egy csendes szobában üljünk, és néhány percig ne csináljunk semmit, teljesen abszurdul hangzik, kivéve, ha megértjük a meditáció lényegét.

couple-meditation

Ha rászánjuk az időt, hogy minden nap egy pár percre teljesen kikapcsoljuk az agyunkat, nagyon hatásos tud lenni, főleg a teljesítményben. Csökken a stressz, sokkal jobban tudunk fókuszálni, illetve kreatívabbak is leszünk állítólag. – Írja a Business Insider UK

A meditációval kapcsolat pozitív kutatási eredmények a Szilícium-völgy mérnökeit és igazgatóit sem hagyja hidegen! Mind a Salesforce, a Twitter és a Google alapítója is meditálnak a San Francisco Chronicle szerint, illetve arra buzdítják a cég dolgozóit, hogy ők is alkalmazzák az ilyen stresszoldó megoldásokat annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabban tudják végezni a munkájukat.

Amellett, hogy érezhető jelei is vannak a meditáció jótékony hatásainak, a testünkben végbemenő fizikai változások konkrétan mérhető eredményeket mutatnak a tanulás, memória és természetesen a stressz terén is.

Miért jó a meditáció az agynak?

A legtöbben azért mindennap aggódunk valami miatt, legyen az anyagi, családi, vagy bármilyen személyes probléma, valami mindig motoszkál a fejünk hátsó részében. Legtöbbször ezeket a gondolatokat félrelökjük, ahelyett, hogy foglalkoznánk velük.

Az agynak is szüksége van reboot-olásra, akár a készülékeinknek, mert egyszerűen az adatmorzsák felgyülemlenek és lassítják a fontosabb funkciókat. Persze ez durva hasonlat, de azért nagyjából ez így működik. Az alvás is nagyon hatásos tud lenni természetesen, de ez egy teljesen másfajta ‘kikapcsolt állapot’.

Sokféle meditációs gyakorlat létezik egyébként, léteznek hangterápiák, jógával kapcsolatosak stb. Mindenkinek érdemes kipróbálni, aki viszont nem hisz benne, az is nyugodtan szánhat 5 percet az életéből arra, hogy teljesen csendben ne gondoljon semmire és relaxáljon, mindenképp jót fog tenni.

Itt pedig egy kis segítség, hogyan is kezdjünk bele:

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd