Connect with us

Nyilvánosságra került az Instagramon legnépszerűbb 30 nevezetesség

169840-eiffel-tower

LifeStyle

Nyilvánosságra került az Instagramon legnépszerűbb 30 nevezetesség

Nyilvánosságra került az Instagramon legnépszerűbb 30 nevezetesség

Ugyanitt tippek, hogy ne legyen olyan unalmas és egyforma az összes kép az Instán

Az Eiffel-torony vezeti a legtöbbet fotózott nevezetességek listáját, bár az építményről készült Snapchat képek egyharmada teljesen ugyanolyan; a Kalifa-torony jobb helyezést ért el, mint a Colosseum

 

  • Az Instagram adatokból összeállított Top 30 nevezetesség listájának első helyén a párizsi ikon áll, a londoni Big Ben szoros versenyben a második. A Kalifa-toronyról több Snapchat fotó készült, mint a római Colosseumról.
  • Díjnyertes fotósok a világ minden tájáról az Xperia XZ-vel készült hihetetlen fotósorozatokon mutatták be, hogy a különböző fényviszonyok és színbeállítások mennyire más megvilágítást hozhatnak a különböző nevezetességek ábrázolásában.
  • A Machu Picchuról készült képek 85%-át ugyanabból a szögből készítették, így kis híján félmillió, kvázi ugyanolyan fotó került fel az Instagramra az egykori Inka Birodalom romvárosáról.
  • Növekszik az emberek új és eredeti fotók iránti igénye: a megkérdezettek 47%-a unja, hogy rendszerint ugyanolyan felvételekkel találkozik, a válaszadók 52%-a pedig nagyobb valószínűséggel kedveli az olyan kompozíciókat, melyeket korábban még nem látott.

A Sony Mobile, egy nemzetközi kutatás eredményeképp nyilvánosságra hozta a világ 30 legtöbbet fényképezett látványosságát az Alhambrát, a Colosseumot, a Kalifa-tornyot és a Big Bent is felsorakoztató listát az Eiffel-torony vezeti.

A #XperiaNewPerspectives kutatás rávilágított, hogy a Top 30 legtöbbet fotózott nevezetesség több mint fele ugyanabból a három beállításból készült. Minthogy a turisták 55%-a állítja, hogy fotózási lehetőségeken alapuló útvonalat tervez, úgy tűnik, újra kell gondolnunk szabadidős fényképkészítési szokásainkat. Az emberek 47%-a unja, hogy rendszeresen ugyanolyan felvételekkel találkozik, a válaszadók 52%-a pedig nagyobb valószínűséggel kedveli az olyan kompozíciókat, melyeket korábban még nem látott.

Az Eiffel-torony első helyezése nem feltétlenül meglepő, de az adatok, miszerint a nevezetességekről készült felvételek 35%-a ugyanabból a három beállításból készült, elgondolkodtató. Ez a trend a lista további nevezetességeinél is megfigyelhető: A Megváltó Krisztus szobrát 71%-ban, a Trevi-kutat 74%-ban, a Fudzsit 77%-ban, míg és a Machu Picchut 85%-ban ugyanabból a három beállításból fényképezik az emberek, majd töltik fel az Instragramra.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek fele mások utazáson készített Snapchat képei alapján választják nyaralási úti céljukat, míg 45%-uk az Instagramon keres inspirációt saját nyaralásának tervezésekor.

 

A Sony Mobile felkérésére három díjnyertes fotós körbeutazta a Földet, hogy a Sony Xperia XZ-vel, különleges beállításokból örökítse meg a legfőbb nevezetességeket. Az elkészült felvételek a gyenge fényviszonyok között fényképezett Colosseumtól az Eiffel-toronyban gyönyörködők pengeéles ábrázolásáig felvillantják az Xperia XZ kamerájának különleges képességeit.

„Ez a kutatás rávilágított, hogy mennyire fontossá vált a fotózás a turistáknak, valamint hogy a nyaralás és a fényképezés elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz”

mondta Wágner Tibor a Sony Mobile regionális igazgatója.

„A fotózás az utazások létfontosságú részévé vált – legyen szó városnézésről, hegyi túráról vagy épp tengerparti napozásról. Az Xperia XZ kiemelkedő minőségű kamerájának köszönhetően a turisták elmosódásmentes képek készítése mellett, fényviszonyoktól függetlenül, valósághű színekben örökíthetik meg a nyaralások legfontosabb pillanatait. Reméljük, hogy az emberek egy egész új generációját ösztönözzük ezzel a szokatlan, újszerű beállítások keresésére.”

Az Xperia XZ-vel készült fantasztikus képek és a „New Perspectives” beszámoló kapcsán a World Photography Organization elnök-vezérigazgatója, Scott Gray elmondta, hogy:

“Az elmúlt évtizedben drámai módon megváltoztak a fotózási szokások, ami elsősorban a jó minőségű kamerák könnyebb hozzáférhetőségének köszönhető. Ez még nagyobb hangsúlyt kap az okostelefonok tekintetében, ahol a kamerák technológiája lehetővé teszi, hogy az emberek egyre profibb képeket készítsenek. Nagyon fontos továbbá, hogy ezek a fotók nagyfelbontásúak legyenek, hogy ténylegesen fel lehessen használni ezeket a későbbiekben. A spontán pillanatok megörökítése a kreativitás fejlesztése mellett igazi kihívás elé állítja a képek készítőit, miközben a befogadók igazán egyedülálló képekben gyönyörködhetnek. Fantasztikus, hogy a fotósok különböző technikákat és szűrőket használnak, de míg ezek az egyedi képek, ha szerkesztést is igényelnek, a természetesség érdekében retusálás nélkül is helyt állnak.”

Lluís Salvadó, a díjnyertes fotógráfus legjobb tippjei a nyárra egyedülálló képek készítéséhez:

  1. Játssz a színekkel és a fényerővel: csodálatos, hogy mennyire különbözően néznek ki egyes jelenetek pár apró trükk segítségével.
  2. Ha nehezedre esik az egyedi képek készítse, játssz a fényvisszaverő felületekkel: egy nevezetesség teljesen más megvilágítást nyerhet egy kis víz által.
  3. Ne csak a látnivaló egészére koncentrálj: találd meg a szépséget a körülötted lévő épületekben is. A geometrikus formák művészeti szempontból sokszor igen relevánsak lehetnek.
  4. Próbálj ki új beállításokat: készíts fotókat béka-, vagy épp madárperspektívából. Ne félj kísérletezni új kompozíciókkal!
  5. Használd az embereket és a körvonalaikat a hely szellemének megörökítése érdekében! Az optikai illúziók eléréséhez pedig kísérletezz a „kényszerített látásmóddal”!

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő