Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire vagyunk okostelefon-függők? (rövid válasz: nagyon durván)

LifeStyle

Mennyire vagyunk okostelefon-függők? (rövid válasz: nagyon durván)

A Phonebox felméréséből most kiderül milyen tulajdonságok jellemzik azt, aki nem tud elszakadni a mobiljától

A modern okostelefonok egészen újfajta megvilágításba helyezték a felhasználásuk módját. A legújabb készülékek kicsi és kényelmes méretüknek, könnyű és szinte bárki számára megtanulható használatuknak valamint a rengeteg ingyenes applikációnak köszönhetően észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásokat.

 

A Phonebox felmérése alapján ma Magyarországon, a felnőttek 80%-a rendelkezik okostelefonnal, legyen szó iPhone-ról, Androidos készülékről vagy egyéb kevésbé ismert operációs rendszerrel rendelkező eszközről. A készüléktulajdonosok 90%-a érzi magát kellemetlenül és feszülten, ha telefonja nincs elérhető távolságban a nap minden egyes pillanatában.

Összeszedtük a leggyakoribb és egyben legkirívóbb eseteket is, amik okostelefon függőségre utalnak és amikben a legkönnyen magunkra is ismerhetünk.

  1. Pihenés közben is a kezünkben van

A felmérés alapján kijelenthető, hogy a kérdőívre válaszolók és okostelefonnal rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében unaloműzésként vagy szórakozásként.

  1. Az ebédnél sem tesszük le

75%-unk használja az okostelefonját étkezés közben. Legyen szó akár egy ebédről, vagy vacsoráról, még akkor is, ha mások társaságban van.

  1. Telefonnal a párnánk alatt

A tulajdonosok 80%-a használja a telefont este lefekvés előtt. Valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigpörgetni a Facebook-ot, ellenőrizni az emaileket és híreket olvasni. Ez nem csak az alvás minőségét rontja, hanem a felkelés utáni szellemi aktivitást is jelentősen csökkenti, ami könnyen a munka rovására mehet.

  1. Munka közben is

Ha van rá lehetősége, akkor szinte mindenki magával viszi mobilját a munkahelyére, és a megkérdezettek 65%-a munka közben is használja magáncélra, általában 40-45 percenként.

  1. Vezetés közben is kézben tartjuk

Az egyik legveszélyesebb jele a függőségnek, ha a telefont még vezetés közben is használjuk. Ebben az esetben most nem a szokásos telefonálásra gondolunk, hanem a sokkal figyelemelterelőbb használatra. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen nyomkodja, vagyis kézbe veszi vezetés közben is a telefonját.

infografika-okostelefon

Természetesen a felgyorsult technikai fejlődés velejárója az, hogy időnk egyre nagyobb százalékát töltjük okostelefonjainkkal, mivel megkönnyíti a magánéleti és munkahelyi kapcsolattartásunkat is. A fenti esetekben azonban nem árt odafigyelni, mivel sokszor akaratlanul és szinte teljesen feleslegesen is a készülékünk után nyúlunk.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés