Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

LifeStyle

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

Németh Annamária, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója a Telenor Youth Forum nevű nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjának keretében csapatával egy olyan alkalmazást fejleszt, amely bárkinek segít elsajátítani azt, hogy miként lehet fesztelenül, professzionálisan viselkedni egy állásinterjún.

Egy állásinterjún jó benyomást kelteni magunkról nem egyszerű feladat még azok számára sem, akik sokadik munkahelyükön dolgoznak. A pályakezdők számára a sikeres szereplés még nagyobb kihívást jelent, sokan lámpalázuk miatt nem teljesítenek jól még akkor sem, ha egyébként képességeik adottak.

Erre a problémára kínál majd megoldást az InterYou nevű mobil alkalmazás, amelynek fejlesztésében Németh Annamária is közreműködik. Az alkalmazás alapötlete tavaly decemberben az oslói Telenor Youth Forumon született meg a „Munkanélküliség és Társadalmi Instabilitás” témakörben.

A magyar egyetemista a világ 13 Telenor országából érkezett csapattagokkal egy éven át dolgozhat az alkalmazás kifejlesztésén a vállalat nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjának részeseként. Elképzelésük szerint az alkalmazás közösségi alapon működik majd, a HR-területről toborzott, önkéntes interjúztatók közreműködésével, akik a tevékenységgel komoly tapasztalatra tehetnek szert az állásinterjúztatásban – eközben pedig a munkaerőpiacra frissen belépő fiataloknak is segíthetnek tapasztalatot szerezni az ilyen jellegű megmérettetéseken.

telenor_youth_forum_03

A készülő mobilalkalmazásban az álláskeresőknek az Uber és az AirBnb alkalmazásokhoz hasonlóan lesz módjuk az interjúztatók értékelésére és jellemzésére, így mindenki a saját területére szakosodott interjúztatót választhat majd a gyakorláshoz, amely  videohíváson keresztül zajlik majd. Emellett az alkalmazásból blog-, és chatfelület is elérhető lesz, működtetésének költségeit pedig hirdetések értékesítéseiből fedeznék.

Az évente megrendezett Telenor Youth Forum célja, hogy globális társadalmi kihívásokra kínáljon megoldásokat digitális technológiák alkalmazásával. A fiatalok májusban prezentálják ötletüket a rendezvénysorozat következő állomásán, Bangkokban. A program októberben ér véget, a Telenor Csoport és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fiatalok pedig decemberben visszatérhetnek Oslóba, hogy átadják tudásukat, illetve tapasztalataikat a következő Youth Forum résztvevőinek.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés