Connect with us

technokrata

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

telenor_youth_forum_02

LifeStyle

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni egy sikeres állásinterjúra

Németh Annamária, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója a Telenor Youth Forum nevű nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjának keretében csapatával egy olyan alkalmazást fejleszt, amely bárkinek segít elsajátítani azt, hogy miként lehet fesztelenül, professzionálisan viselkedni egy állásinterjún.

Egy állásinterjún jó benyomást kelteni magunkról nem egyszerű feladat még azok számára sem, akik sokadik munkahelyükön dolgoznak. A pályakezdők számára a sikeres szereplés még nagyobb kihívást jelent, sokan lámpalázuk miatt nem teljesítenek jól még akkor sem, ha egyébként képességeik adottak.

Erre a problémára kínál majd megoldást az InterYou nevű mobil alkalmazás, amelynek fejlesztésében Németh Annamária is közreműködik. Az alkalmazás alapötlete tavaly decemberben az oslói Telenor Youth Forumon született meg a „Munkanélküliség és Társadalmi Instabilitás” témakörben.

A magyar egyetemista a világ 13 Telenor országából érkezett csapattagokkal egy éven át dolgozhat az alkalmazás kifejlesztésén a vállalat nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjának részeseként. Elképzelésük szerint az alkalmazás közösségi alapon működik majd, a HR-területről toborzott, önkéntes interjúztatók közreműködésével, akik a tevékenységgel komoly tapasztalatra tehetnek szert az állásinterjúztatásban – eközben pedig a munkaerőpiacra frissen belépő fiataloknak is segíthetnek tapasztalatot szerezni az ilyen jellegű megmérettetéseken.

telenor_youth_forum_03

A készülő mobilalkalmazásban az álláskeresőknek az Uber és az AirBnb alkalmazásokhoz hasonlóan lesz módjuk az interjúztatók értékelésére és jellemzésére, így mindenki a saját területére szakosodott interjúztatót választhat majd a gyakorláshoz, amely  videohíváson keresztül zajlik majd. Emellett az alkalmazásból blog-, és chatfelület is elérhető lesz, működtetésének költségeit pedig hirdetések értékesítéseiből fedeznék.

Az évente megrendezett Telenor Youth Forum célja, hogy globális társadalmi kihívásokra kínáljon megoldásokat digitális technológiák alkalmazásával. A fiatalok májusban prezentálják ötletüket a rendezvénysorozat következő állomásán, Bangkokban. A program októberben ér véget, a Telenor Csoport és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fiatalok pedig decemberben visszatérhetnek Oslóba, hogy átadják tudásukat, illetve tapasztalataikat a következő Youth Forum résztvevőinek.

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő