Connect with us

technokrata

Ezzel a 10 app-al nem lesz gond a síelésnél!

whistler-skiing-winter

LifeStyle

Ezzel a 10 app-al nem lesz gond a síelésnél!

Ezzel a 10 app-al nem lesz gond a síelésnél!

Dokumentáció, social media, előrejelzések, időjárás stb…

1. Skylinx (iOS: $2.99)01_skilynk

A Skylinx folyamatos összeköttetést biztosít a barátaiddal a lejtőkön. Lehetővé teszi, hogy GPS segítségével bemérd, pontosan ki, merre tartózkodik az adott pillanatban, mindeközben megmutatja a lejtő pontos adatait, meredekségét, hosszát és nehézségét. A chat funkciója biztosítja, hogy egy érintéssel gyors üzenetet küldjünk a másiknak, akár egy Apple Watch-on keresztül. Sínaplóként is üzemel az app, a nap végén vissza lehet nézni mennyit, és merre mentünk, és ezeket az adatokat könnyedén megoszthatjuk bármely social media felületen.

 

2. Avanet (iOS: Ingyenes)02_avanet

Egy lenyűgöző síelő/túrázó biztonsági app. Ez leginkább a kalandvágyóknak készült, megmutatja azokat a menedékházakat, ahol felmelegedhetünk, illetve mi is hozzáadhatunk ilyet, ha találunk bármit. Az Avanet egy nagyon hasznos tervező, navigációs, illetve túranapló applikáció. Profiknak ajánlott a prémium verzió letöltése, számtalan hegymászással kapcsolatos információt lehet hozzáadni az alapcsomaghoz.

 

3. Snocru (Android, iOS: Ingyenes)03_snocru

A Snocru egy igazán ízléses felületű app. Leginkább egy csapat kommunikációjára fejlesztették ki, illetve arra, hogy lehessen egymással versenyezni. Létre lehet hozni minden nap különböző csoportosulásokat azokkal, akikkel gyorsan és könnyedén kommunikálhatunk, illetve megoszthatjuk versenyeredményünket, amit később természetesen a social media felületekre is posztolhatunk. A Snocru egy igazán vagány, fiatalos app tele szleng szavakkal, és minimál dizájnnal.

 

4. On The Snow Ski & Snow Report (Android, iOS: Ingyenes)07_on-the-snow-ski-snow-report

Az OnTheSnow.com saját fejlesztésű applikációja, mely több mint 2000 síparadicsomról és síelésre alkalmas terepről tartalmaz állandóan frissülő időjárás, hó, és egyéb információkról. Természetesen itt is a lelkes felhasználóké a feladat feltölteni minden adatot, amit csak tudnak képekkel, dokumentációval. Rengeteg extrával érkezik tovább az app, mint például túrautak, részletek, leírások, vélemények, síeléssel kapcsolatos hírek, illetve információk a legújabb lécekről, ruházatokról.

 

5. OpenSnow (Android, iOS: Ingyenes)08_opensnow

Az OpenSnow egy szintén nagyon megbízható síelős, időjárás előrejelzős app, ami külön a hegyvidékekre specializálódott az USA-ban, Kanadában, Japánban és Európában. Összevethetőek a pályák, időjárások, illetve a Powder Finder-el mindenféle ‘ébresztőt” beállíthatunk magunknak, hogy kapjunk értesítést a legfrissebb időjárás változásokról.

 

6. Liftopia (iOS: Ingyenes)10_liftopia

Liftopia is nagyon hasznos, több ezer felvonót tart számon, ahova könnyedén tudunk magunknak előre jegyet venni az applikáció segítségével. Foglalhatunk magunknak helyet sí és snowboard oktatáson, kölcsönözhetünk lécet, ruhát, kiegészítőket. Rengeteg akció és kedvezmény jár az app használatával, így megéri a dolog, olyan mintha bónuszt vásárolnánk. Továbbá tetszetős, hogy ha a kedvencekhez hozzáadott szolgáltatók később értesítenek a számunkra érdekes új dolgokról.

 

7. Mammut Safety (Android, iOS: Ingyenes)11_mammut-safety

Ez egy svájci app, ami kifejezetten biztonságunkért felel. Megmutatja nekünk a kockázati tényezőket az adott területen, ahol épp tartózkodunk, vagy amire épp kíváncsiak vagyunk. Továbbá tartalmaz iránytűt, magasságmérőt és egy SOS gombot, mely tárcsáz egy előre elmentett segélyhívó számot. Bónuszként megtudhatjuk a tartózkodási helyünk pontos koordinátáit is.
8. FIS Ski Mobile & Live Timing (Android: Free)15_fis-ski-mobile-live-timing

Ha a téli sportokat szeretnénk nyomon követni, akkor ez az app, ami a legalkalmasabb erre. A Nemzetközi Síszövetség hivatalos applikációja segít nekünk, hogy naprakészek lehessünk minden téli eseményben, például olimpiai versenyek, világversenyek stb. Emellett a versenyzők adatai is megtalálhatók, friss versenyeredmények, és az élő közvetítések helyét is megtudhatjuk 1-1 érintés segítségével.
9. Yonder (Android, iOS: Ingyenes)14_yonder

Kifejezetten képek, videók, és hasonló médiatartalmak megosztására jött létre a Yonder. Ez inkább egy átfogó app síelőknek, túrázóknak, hegymászóknak, illetve kempingezőknek. A nomád lét Instagram-ja több mint 200.000 úti célt kínál nekünk, ahol nyomon követhetjük más túrázók élménybeszámolóit, illetve a térképen keresztül kereshetünk újabb kalandokat.

 

10. Rambler (Android: Ingyenes)13_rambler

Végül a Rambler olyan típusú embereknek való, akik minden egyes mozzanatát szeretik dokumentálni egy utazásnak, kirándulásnak, vagy épp síelésnek. Gyakorlatilag egy utazási napló, melyet feltölthetünk képi, videós, vagy épp írott tartalommal. A túra végén felgyülemlett tartalomból könnyedén készíthetünk hanganyaggal ellátott videós bemutatót, illetve ezzel is nyomon tudjuk követni más túrázók hollétét, és véleményüket az adott helyekről.

Az ‘Android’ és ‘iOS’ feliratokra kattintva egyből letölthető bármelyik app!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek