Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

LifeStyle

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

Különleges kiállítás nyílt a zsámbéki Driving Camp-ben.

A zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai centrum és az AVL AUTOKUT Mérnöki Kft. közös együttműködésével kerül megrendezésre a „Hálózatok és zavaraik” című művészeti kiállítás, mely november 4. és december 2. között tekinthető meg.  A regensburgi AVL Software & Functions arra kérte a Regensburgi Egyetem Művészeti Nevelési Intézetének képzőművész hallgatóit, hogy képekben fejezzék ki gondolataikat az innovatív technikai fejlesztésekkel kapcsolatosan. Letisztult környezet, sokatmondó színes képek a jövőből, kell ennél több egy izgalmas kiállításhoz?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az élhető jövő kialakításának érdekében az AVL fontosan tartja, hogy a technikai innovációkat művészekkel is megvitassa. Az így született vizualizációkat megosztják a látogatókkal, hiszen a művészet gondolatokat ébreszt és beszélgetésre ösztönöz bennünket.” – mondta el Josef Mittlmeier, a hallgatók csoportjának vezetője.

A hallgatók jeleneteken keresztül, szimbolikus utalások alapján dolgozták ki a valóságtól teljesen elrugaszkodó festményeiket, ugyanis a műszaki eszközök hiába innovatívak, önmagukban nem túl izgalmasnak egy laikus számára. Azonban egy művész szemén keresztül más dimenzióba kerülnek, éppen ezért a hallgatók óriási mozgásteret kaptak, ami tökéletesen érezhető az elkészült alkotásokon is.” – folytatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kiállítás helyszínéül választott drivingcamp egész évben rendkívül izgalmas vezetéstechnikai élményekkel várja vendégeit, de művészeti eseménynek most először ad otthont. A hatalmas üvegfelületek, a letisztult betonfalak és a fémfelületek tökéletes egységet teremt a kiállított festmények hangulatával.

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a kiállítás minden darabja illeszkedjen a környezetbe. A drivingcamp modern és futurisztikus megjelenése egyszerre alkot összhangot és kontrasztot az alkotásokkal.” – mondta Dr. George Schwab, az AVL regensburgi ágazatának vezetője.

Ha érdeklődik az újdonságok és különlegességek iránt, valamint kedveli a kortárs művészetet, feltétlenül látogassa meg a kiállítást, mely ingyenesen megtekinthető december 2-ig Zsámbékon.

A drivingcamp Európa egyik legmodernebb tréningpályája, így az exkluzív kulturális élmény mellett vezetéstechnikai tudását is próbára teheti.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés