Connect with us

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

avl_drivingcamp__5

LifeStyle

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

Különleges kiállítás nyílt a zsámbéki Driving Camp-ben.

A zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai centrum és az AVL AUTOKUT Mérnöki Kft. közös együttműködésével kerül megrendezésre a „Hálózatok és zavaraik” című művészeti kiállítás, mely november 4. és december 2. között tekinthető meg.  A regensburgi AVL Software & Functions arra kérte a Regensburgi Egyetem Művészeti Nevelési Intézetének képzőművész hallgatóit, hogy képekben fejezzék ki gondolataikat az innovatív technikai fejlesztésekkel kapcsolatosan. Letisztult környezet, sokatmondó színes képek a jövőből, kell ennél több egy izgalmas kiállításhoz?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az élhető jövő kialakításának érdekében az AVL fontosan tartja, hogy a technikai innovációkat művészekkel is megvitassa. Az így született vizualizációkat megosztják a látogatókkal, hiszen a művészet gondolatokat ébreszt és beszélgetésre ösztönöz bennünket.” – mondta el Josef Mittlmeier, a hallgatók csoportjának vezetője.

A hallgatók jeleneteken keresztül, szimbolikus utalások alapján dolgozták ki a valóságtól teljesen elrugaszkodó festményeiket, ugyanis a műszaki eszközök hiába innovatívak, önmagukban nem túl izgalmasnak egy laikus számára. Azonban egy művész szemén keresztül más dimenzióba kerülnek, éppen ezért a hallgatók óriási mozgásteret kaptak, ami tökéletesen érezhető az elkészült alkotásokon is.” – folytatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kiállítás helyszínéül választott drivingcamp egész évben rendkívül izgalmas vezetéstechnikai élményekkel várja vendégeit, de művészeti eseménynek most először ad otthont. A hatalmas üvegfelületek, a letisztult betonfalak és a fémfelületek tökéletes egységet teremt a kiállított festmények hangulatával.

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a kiállítás minden darabja illeszkedjen a környezetbe. A drivingcamp modern és futurisztikus megjelenése egyszerre alkot összhangot és kontrasztot az alkotásokkal.” – mondta Dr. George Schwab, az AVL regensburgi ágazatának vezetője.

Ha érdeklődik az újdonságok és különlegességek iránt, valamint kedveli a kortárs művészetet, feltétlenül látogassa meg a kiállítást, mely ingyenesen megtekinthető december 2-ig Zsámbékon.

A drivingcamp Európa egyik legmodernebb tréningpályája, így az exkluzív kulturális élmény mellett vezetéstechnikai tudását is próbára teheti.

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő