Connect with us

technokrata

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

avl_drivingcamp__5

LifeStyle

Ezt látnod kell: így látják az eszközöket a művészek

Különleges kiállítás nyílt a zsámbéki Driving Camp-ben.

A zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai centrum és az AVL AUTOKUT Mérnöki Kft. közös együttműködésével kerül megrendezésre a „Hálózatok és zavaraik” című művészeti kiállítás, mely november 4. és december 2. között tekinthető meg.  A regensburgi AVL Software & Functions arra kérte a Regensburgi Egyetem Művészeti Nevelési Intézetének képzőművész hallgatóit, hogy képekben fejezzék ki gondolataikat az innovatív technikai fejlesztésekkel kapcsolatosan. Letisztult környezet, sokatmondó színes képek a jövőből, kell ennél több egy izgalmas kiállításhoz?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az élhető jövő kialakításának érdekében az AVL fontosan tartja, hogy a technikai innovációkat művészekkel is megvitassa. Az így született vizualizációkat megosztják a látogatókkal, hiszen a művészet gondolatokat ébreszt és beszélgetésre ösztönöz bennünket.” – mondta el Josef Mittlmeier, a hallgatók csoportjának vezetője.

A hallgatók jeleneteken keresztül, szimbolikus utalások alapján dolgozták ki a valóságtól teljesen elrugaszkodó festményeiket, ugyanis a műszaki eszközök hiába innovatívak, önmagukban nem túl izgalmasnak egy laikus számára. Azonban egy művész szemén keresztül más dimenzióba kerülnek, éppen ezért a hallgatók óriási mozgásteret kaptak, ami tökéletesen érezhető az elkészült alkotásokon is.” – folytatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kiállítás helyszínéül választott drivingcamp egész évben rendkívül izgalmas vezetéstechnikai élményekkel várja vendégeit, de művészeti eseménynek most először ad otthont. A hatalmas üvegfelületek, a letisztult betonfalak és a fémfelületek tökéletes egységet teremt a kiállított festmények hangulatával.

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a kiállítás minden darabja illeszkedjen a környezetbe. A drivingcamp modern és futurisztikus megjelenése egyszerre alkot összhangot és kontrasztot az alkotásokkal.” – mondta Dr. George Schwab, az AVL regensburgi ágazatának vezetője.

Ha érdeklődik az újdonságok és különlegességek iránt, valamint kedveli a kortárs művészetet, feltétlenül látogassa meg a kiállítást, mely ingyenesen megtekinthető december 2-ig Zsámbékon.

A drivingcamp Európa egyik legmodernebb tréningpályája, így az exkluzív kulturális élmény mellett vezetéstechnikai tudását is próbára teheti.

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd