Connect with us

technokrata

Ha szeretnéd megtudni, hogyan fejlődhet tovább a kedvenc városod, menj el ide!

intelligentcity

LifeStyle

Ha szeretnéd megtudni, hogyan fejlődhet tovább a kedvenc városod, menj el ide!

Okos Városok Konferencia mutatja meg a városfejlesztés új útjait.

Május 5-én kerül megrendezésre az év egyik legfontosabb vállalti, civil és önkormányzati szektoroknak szóló rendezvénye, az Okos Városok Konferencia. Az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) egész napos rendezvényének célja, hogy olyan találkozási pontot biztosítson a hazai városok közigazgatása, közműszolgáltató cégek, közlekedési társaságok, tanácsadó és szolgáltató cégek, egyetemek és főiskolák, valamint a minisztériumok számára, ahol lehetőségük lesz a jövő városainak és településeinek életét megkönnyítő legmodernebb „okos megoldások” nyújtotta lehetőségek megismerésére, átgondolására és megvitatására.

smartcity

A városfejlesztés új útjairól, az okos városokról tart konferenciát május 5-én az Informatika a Társadalom Egyesület. Az egész napos előadássorozat célja, hogy bemutassa az elérhető hazai és nemzetközi megoldásokat, illetve azt, hogy az okos város fejlesztéseket tekintve melyek a kormányzat központi szakmai iránymutatásai és finanszírozási lehetőségei. Az ingyenesen látogatható esemény keretében asmart city (okos közlekedés – smart mobility, okos városi logisztika – smart city logistics, okos hulladékkezelés – smart waste, okos közszolgáltatások – smart services, okos energia – smart energy, okos egészségügy – smart health) megoldások iránt érdeklődő városvezetők és szállítók, valamint a közigazgatás szakemberei is megvitatják elgondolásaikat.

Az okos megoldások és a smart city fogalma mára már az infokommunikációs fejlesztések középpontjába került, hiszen a technológiai újítások révén mindennapjaink kényelmesebbé, eredményesebbé és költséghatékonyabbá válhatnak. Az Infotér konferenciája az okos város megoldásokon túl ismerteti a kormányzat központi szakmai iránymutatásait és finanszírozási lehetőségeit, illetve, hogy milyen szakmai tanácsokat kell megfontolni egy önkormányzati „okos város program” tervezése és lebonyolítása esetében.

Budapest, Cityscape By Night

A rendezvény előadásaiból az érdeklődők az elérhető hazai és nemzetközi megoldásokat is megismerhetik, bemutatásra kerül, hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb az okos város technológiák segítségével. Az okos megoldások nem csak a város, hanem az egyén életét is kényelmesebbé teszik. A smart technológiák révén komfortosabbá tehetjük otthonunkat, jobban kihasználhatjuk a szabadidőnket, illetve meggyorsíthatjuk hivatalos ügyeink elintézését. A konferencia mindezek mellett a mindennapi élet olyan területeire is kiterjed, mint a városbiztonság, az intelligens közlekedés, az intelligens épületmenedzsment és az e-közigazgatás.

A rendezvény keretében szakmai véleménycserére is alkalom nyílik, hiszen az esemény összehozza a megoldások iránt érdeklődő városvezetőket és szállítókat, valamint a központi közigazgatás szakembereit. Az egész napos előadássorozat során Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnökének köszöntője után Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a digitális transzformáció és az okos városok lehetőségeit ismerteti, míg Kulcsár Sándor, a Lechner Tudásközpont Smart City vezetője a magyarországi okos városokról és a Lechner Tudásközpont feladatairól tart előadást. A konferencia főbb témáiban az előadókkal kerekasztal beszélgetéseket is szerveznek az esemény rendezői.

A konferencia időpontja: 2016. május 05. 9:00 – 18:30. Helyszín: Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok, 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. Arendezvény ingyenes látogatható. További információk és regisztráció a http://okosvaros.infoter.eu weboldalon.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd