Connect with us

technokrata

Ezzel a készülékkel már az otthonod irányítása is csak egy mozdulat!

LifeStyle

Ezzel a készülékkel már az otthonod irányítása is csak egy mozdulat!

Az okos készülékkel egyszerre irányíthatod a háztartásod több eszközét!

A FIBARO új kontroll padje a Swipe, felismeri az egyszerű kézmozdulatokat – le, fel, balra, jobbra, körzés jobbra és balra -, így a használója érintés nélkül képes működtetni a háztartásban lévő Z-Wave kompatibilis elektromos eszközöket: az árnyékolót, világítást, zenét, fűtést, multimédia eszközöket.

A bemutatását követően szinte azonnal megkapta az egyik legrangosabb elismerést: a CEBIT hivatalos partnere a TÜV Informationstechnik GmbH. 2016 márciusában IT-innovációs díjban részesítette ezt a rendkívüli készüléket „Fogyasztói elektronika” kategóriában.

8_3_style

Innováció az otthonunkban

Az alapötletet FIBARO Swipe létrehozására egy kórház megkeresése adta: olyan megoldást kerestek, amely segítségével a világítást érintés nélkül lehet kapcsolni a fertőzések megakadályozása miatt. A FIBARO mérnökei ezt az elgondolást fejlesztették tovább, és alkották meg a Swipe-ot.

FIBARO Swipe felismeri az egyszerű gesztusokat – fel, le, jobbra, balra, körzés jobbra, és körzés balra. Mozdulatainkkal különböző forgatókönyveket aktiválhatunk, mint pl. világítás felkapcsolását, zene felhangosítását a konyhában, vagy a redőnyök irányítását. A Swipe segítségével teljesen érintés nélkül vezérelhetjük otthonunkat.

Egy legyintéssel, könnyen aktiválható a „Jó éjt!” jelenet, amely lekapcsolja a fényeket, leengedi a redőnyöket, lezárja a bejárati ajtót, és élesíti a riasztót. Egy legyintés balra a konyhában a Swipe előtt és a zene elindul, a világítás felkapcsolódik az étkezőben, a termosztát állít a hőmérsékleten és máris elő van készítve a családi étkezés kellemes hangulata.

swipe_usb

Minőség és precizitás

A Swipe tervezőinek munkáját dicséri, hogy a karcálló polikarbonát burkolat mögé behelyezhetjük kedvenc fényképünket, ezzel is erősítve a diszkrét megjelenés élményét. A borítás alatt található a készülék lelke, az a ’bűvös’ szenzor, amely képes felismerni a kézgesztusokat, viszont figyelmen kívül hagyja a vétlen mozdulatokat.

A pad energia ellátása 4 darab AA elemmel történik, de micro USB-vel is csatlakoztatható. A Swipe kézmozdulatok által irányított menüje lehetővé teszi, hogy hozzáadjunk vagy elvegyünk funkciókat, illetve újra indítsuk a készüléket anélkül, hogy azt szétszerelnénk. A kontroll pad használat közben hanggal is jelzi a felhasználónak a kézgesztusok kódolását, és szintén hanggal figyelmeztet a pad előtt történt rossz kézmozdulatokról.

Az 5×7”-es méretű FIBARO Swipe vezeték nélküli kontroll pad, két színben, elegáns fehérben és fényes, csillogó feketében érkezik a magyar piacra és várhatóan 2016 áprilisában lehet megvásárolni a viszonteladóknál.

sequence_50

FIBARO Smart Home System 

A FIBARO okos otthon rendszere különböző érzékelőkből – mozgás, nyitás, hőmérséklet, fény, füst, nedvesség – valamint speciális vezérlő modulokból és kiegészítőkből épül fel, amelyeket a központi vezérlő egység fog össze, felügyel és irányít. A FIBARO eszközök által alkalmazott Z-Wave technológia segítségével anélkül ellenőrizhetjük és irányíthatjuk az épület elektromos eszközeit, hogy az épület infrastruktúráját megbolygatnánk. A miniatürizált eszközöknek köszönhetően, a FIBARO rendszer bontási munkálatok nélkül telepíthető a lakásba. A mikro modulok – amelyek a meglévő fali konnektorok és kapcsolók alá telepíthetőek – a piacon kapható legtöbb elektromos berendezéssel kompatibilisek.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin