Connect with us

technokrata

Mégsem ér véget a Samsung-Apple csata?

apple-samsung-trial

LifeStyle

Mégsem ér véget a Samsung-Apple csata?

A Legfelsőbb Bíróság kivételesen elfogadta a Samsung fellebbezését.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság az 1800-as évek óta nem vett napirendre olyan ügyeket, melyben szabadalmi per zajlott a  termék külseje miatt. Most azonban elfogadták a Samsung decemberben benyújtott fellebbezését. A cég akkor veszítette el ugyanis a pereskedést az Apple ellen, az előbb említett okból kifolyólag.

Men pose with Samsung Galaxy S3 and iPhone 4 smartphones in photo illustration in Zenica

A dél-koreai cég célja feltehetően nem a kiszabott kártérítés összegének csökkentése, hanem az, hogy ne lehessen precedenst teremteni az ügyből. A Samsung tavaly beleegyezett a kártérítés megfizetésébe, ami nem kis összeg, 548 millió dollár (157 milliárd forint). Ennek ellenére a bűnösségét nem ismerte el. A benyújtott kérvény tartalmazza a kérést, hogy vizsgálják felül a szabadalmi törvényeket. Mivel a jelenlegi szabályozás szerint a felperes a teljes profit összegét is elkérheti az alperestől.

A szabadalmi jogsértések közé tartoznak a Samsung Galaxy S készülékek. Ezeken belül a kétujjas képnagyítást, az egyujjas görgetést és a Home gombot és a lekerekített formákat is másolásnak minősítette a bíróság.

 

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák