Connect with us

technokrata

Ismét munkába áll Stephen Elop

eloptelstra

LifeStyle

Ismét munkába áll Stephen Elop

A mobilos világban ismert vezetőnek sok munkahelye volt az utóbbi években.

Stephen Elop sok helyen megfordult már, de sehol sem maradt nagyon sokáig. Az üzletember még 2008-ban kezdte a vándorlását a Macromedia, Adobe és a Jupiter Networks elhagyása után. A Microsofthoz ment, amit 2010-ben otthagyott a Nokia ügyvezetői igazgató pozíciójáért. Egy évre rá máris egy olyan döntést hozott, ami gyakorlatilag csődbe vitte egy időre a mobilgyártási részlegét a finn cégnek. Ugyanis Android helyett Windows Phone-ra kalibrálta az okostelefonokat.

2014-ben ezért felvásárolta a Microsoft, mivel csak így tudott megmaradni az esélye annak, hogy hardvergyártóval kapcsolatba maradjon a Windows Phone. Ezzel a beolvasztással került ismét a céghez Elop, ahonnan tavaly tavasszal egy átszervezés után távozott ismét.

19665_large_64725-stephen-elop

Most kapott egy új lehetőséget. Az ausztrál Telstra mobilszolgáltató új csoportjának élére került. A Group Executive Technology, Innovation and Strategy részlegért felel majd a következő időszakban. A feladat az lesz, hogy világszínvonalú céggé tegye a mobilszolgáltatót. Elop-al együtt érkezik a Telstra üzleteibe a Windows 10, ami kicsit véletlen egybeesésnek tűnhet. A szoftver átveszi az megújult üzletekben az ügyintézést és segíti a cég munkáját.

 

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák