Connect with us

Nem hiszed el, miért nem tudtak kirabolni egy bankot

usa-fed_1

LifeStyle

Nem hiszed el, miért nem tudtak kirabolni egy bankot

Ekkora amatőrséget csak ritkán követnek el rablók.

Egy hackercsoport támadt meg egy bangladesi pénzintézetet. Tervük az volt, hogy végrehajtják a legnagyobb bankrablást, ám a folyamat közben egyikük hibázott, ami végzetesnek bizonyult az akciót nézve. A bűnözők 1 milliárd dollárt ( 280 milliárd) forintot próbáltak meg maguknak eljuttatni a bankból.

A tolvajok a pénzintézet biztonsági rendszeréből lopták el a hozzáféréshez szükséges adatokat, majd az amerikai FED bankból igyekeztek a Fülöp-szigeteki illetve Srí Lanka-i számláikra továbbutalni a pénzt. Az első négy utalás simán megvolt, ezzel 81 millió dollárt kaszáltak, azonban az ötödiknél követték el a hibát. Az egyik hacker elírta a kamu szervezetük nevét az utalás kérelemben és így meghiúsult a tranzakció. Az amerikai banknak feltűnt a különösen sok pénzmozgás és azonnal szólt a bangladesi pénzintézetnek.

dollar

A már ellopott pénz egy részét sikerült visszaszerezni. Az ország pénzügy minisztere fontolgatja, hogy beperli  a Fed-et, mivel szerinte felelősséget kell vállalniuk a lopásért, mert nem állították le a tranzakciókat.

 

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom