Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: Gigabüntetést hozhat a cégeknek a lájk gomb

420981-fb

LifeStyle

Megdöbbentő: Gigabüntetést hozhat a cégeknek a lájk gomb

A hónap elején bevezetett újítás nem nyerte el a német bíróság tetszését.

Pár hete jelent meg a Facebook sokat várt funkciója, a különböző hangulatjelekkel kifejezhető vélemény egy-egy adott megosztásról, fotóról. A sima like-gomb mellé érkező nevetés, szomorkodás vagy dühöngés sokaknak nagyon elnyerte a tetszését, azonban volt, aki nem helyeselte a dolgot.

A Düsseldorfi Kerületi Bíróság kimondta, hogy szerintük baj van a rendszerrel. Ugyanis azok az oldalak, ahol vásárolni lehet mindenképpen elküldik a felhasználók személyes adatait az üzemeltetőknek teszteléskor. Ezzel pedig, megsértik a német adatvédelmi törvényt. Akkor is, amennyiben nem kezd semmit sem a cég a felhasználó adataival.

Facebook-Like-Button-Dislike-Button-Facebook-Social-Network-Reactions-Facebook-Reactions-Ireland-UK-Facebook-Reactions-UK-update-362372

Az egyik német fogyasztóvédelmi szövetség tett feljelentést az ügyben. Szerintük az a leginkább kifogásolható, hogy semmilyen figyelmeztetést nem kapnak a felhasználók az adatok továbbításáról a viszonteladóknak . Emiatt már büntetést is kapott a Fashion ID nevű bolt. A cég 250 ezer eurós bírságot kapott, ami azt eredményezte, hogy megjelent a közösségi médiás oldalukon a figyelmeztetés, hogy mivel jár az oldal lájkolása.

 

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák