Connect with us

technokrata

Vége a SIM kártyák korszakának?

sim

LifeStyle

Vége a SIM kártyák korszakának?

A mobilszolgáltatók elfogadták a virtuális SIM-kártyát.

A GSMA ( Groupe Speciale Mobile Association) elfogadta a virtuális SIM-kártya szabványát,  így akár több előfizetés is kapcsolható egy eszközhöz – jelent meg a mai közleményben.  Célja ennek a lépésnek nem az volt, hogy a fizikai SIM-ek eltűnjenek, hanem a mobil hálózati szolgáltatások igénybevételére jogosult eszközök bővítése egyes előfizetéseken belül.

sim-card-thumb-v1

Az iparban nem újdonság az ilyen virtuális kártya. Egyes ágaiban már sikeresen alkalmazzák a gépek közti mobil kommunikációs adatforgalom lebonyolítására (M2M). Az eSIM a hagyományos szolgáltatói azonosítással eleve ellátott kártya helyett a készülékbe integrált titkosított kommunikációs csatornán, szoftveresen aktiválhatók és írhatók.

További hatalmas előny, hogy innentől nem lesz méretkorlátja egy telefonnak. Gyakorlatilag bármekkora eszközt tudunk majd telefonkként használni. Tehát okosórák, fitness-trackerek, szemüvegek mind elképzelhető, hogy telefonként funkcionálnak majd a jövőben. Várhatóan Európában elsőként a Vodafone Németországban vezetheti majd be az újdonságot a Samsung Gear S2 classic 3G-vel.

 

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák