Connect with us

technokrata

A szelfizés veszélyes is lehet: így haltak bele a legtöbben

selfiedeath

LifeStyle

A szelfizés veszélyes is lehet: így haltak bele a legtöbben

Egy weboldal elkészítette és diagramokon szemlélteti a szelfik közben történt tragédiákat.

A modern kor egyik legtrendibb dolga az önfotózás, vagyis a szelfizés. A legtöbb ember minden rizikó nélkül készít képeket, azonban akadnak sokan, akik minél extrémebb helyen, helyzetben vagy sport közben igyekszenek villantani egyet. Több haláleset is volt már ilyenből, de szerencsére igen minimális az összes próbálkozáshoz képest. Egy cég viszont elkészítette a világhálóra felkerült összes eset alapján néhány grafikont, ami jól szemlélteti mitől, hol és hány éveseknél történtek a tragédiák.

A legtöbben magas helyen készült kép közben lelték halálukat, de fulladás, lövés, repülőbaleset és állattámadás is szerepel a listán.

selfiedeathby

Az életkor alapján szintén érdekes felfedezésre jutottak a vizsgálódók. A legtöbben 21 éves korukban csináltak őrültséget egy szelfiért. Míg 30 felett már alig kockáztatnak az emberek.

selfiedeathage

Hazánk szerencsére nincs rajta azon országok listáján, ahol történt már ilyen baleset. Legbevállalósabb és legfelelőtlenebbek Indiában az emberek, itt 19 ember fotója végződött tragikusan.

selfiedeathcountry

Forrás: Index ; PriceonomicsSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek